Mama. Dar nu e bine sa le scoti caci poti raci mai usor. Te doare gatul dupa operatie(cel putin asa stiu de la mama).
A fost operata prietena mea cea mai buna in aprilie. Ei i s-a complicat si i-au scos deodata si polipii, fara sa o anunte inainte ca vor face si aceasta interventie.bine dar a fost un caz particular.
Ei ii era foarte frica inainte. Dar dupa aceea ne-a spus ca atunci cand i-au scos amigdalele nu a simtit mare lucru (primesti anestezie) insa la polipi a spus ca a durut-o rau.
Dupa aceea 2-3 zile nu a putut manca decat supe/pireu de cartofi adica lucruri moi si cica cu paiul. Ea a zis ca dupa aceea a durut-o mai rau ca dupa cum am spus la operatie nu a durut. Cam o saptamana a vorbit "pe nas" si tot cam atat a durut-o. Dupa aceea a spus ca inca vreo 1-2 saptamani. mai durea cand casca. In rest a fost Ok!
Sper ca te-am ajutat Deci nu iti face probelem pentru. operatie pentru. ca mai rau e in cele 2-3 zile dupa!
Nu.nu am fost operata de amigdalite.si doamne fereste sa nu fiu.dar iti face anestezie si nu are cum sa te doara iar chestia cu durutul...nu la toti se manifesta la fel.depindesi de medic si de problema depinde daca este mai grav sau este doar o operatie.
Da am fost, eram mai mica nu mai stiu bine dar stiu ca doare cateva zile dupa 1-2 zile mai ales cand inghiti. Nu trebuie sa te sperii nu cred ca e chiar asa de rau, adica eu cred ca este una din cele mai usoare operatii.
Fundita?
Pai eu am fost, si nu a durut! dar aoîpoi poti manca cata inghetata vrei, LOL.si nu mai ai treaba cu gatul, si nu esti atat de sensibila.
Eu am fost operat acum vreo 10 ani de amigdale. Pe atunci operatia era doar pe viu, la Braila si a durut. Acum se face si cu anestezie.
Eu am fost operata pe viu, cand aveam 6 ani, si m'a durut ingrozitor de rau. Dar stai linistita, ca vei fi sub anestezie, si nu vei simti absolut nimic.Nu te panica, nu vei simti absolut nimic.Nu te ingrijora, caci va fi bine, si gandeste'te ca apoi. vei putea innota intr-un munte de inghetata
Deci eu am facut operatia, si e destul de neplacuta! incearca sa vb cu medicul, si daca ai vreo infectie, mai intai sa incerce sa ti-o trateze! la mine au incercat o groaza de tratamente si dupa 2 luni mi-au zis ca trebuie sa ma opereze ca nu am sa scap de infectie altfel! operatia deoarece a fost facuta cand aveam infectie in organism si destul de mare, a fost mai dificila! pe langa amigdale, in aceeasi operatie mi-au scos si polipii care au durut! o sa stai o saptamana sa inveti sa vorbesti si sa mananci! important este sa te hidratezi! ca sa nu faci febra si sa te deshidratezi! o sa te doara si la apa si la ceai... dar e important sa bei lichide!
daca poti, sa mananci inghetata la 2 zile dupa operatie, ajuta la vindecare, si intareste tesutul! si este si mai important in primele 6 luni sa ai grija sa nu racesti! deci fa operatia cel mai bine la sfarsitul primaverii!
si, nu asculta lumea! nu o sa racesti la plamani! in cel mai rau caz, o sa faci o viroza! dar nu e adevarat ca racesti la plamani! nu sunt asa importante cu ele sau fara ele, aerul rece sau curentul tot ajunge la plamani! eu dupa operatie, la 1 an, am racit si am racit tot in gat, am facut rosu in gat deci...cand e sa fie raceala. e! succes
Stiu o prietena care s-a operat.sa stii ca mi-a zis ca a scuipat sange in a 2 a zi dupa operatie dar iti face anestezie generalafunda?
Am citit si comentariile de mai jos.cu sangerarea nu stiu dk e asa si eu am sangerat abia la a4a a5a zi dupa operatie deoarece se regenera tesutul se fac niste cojite si se rup exact ca la o rana pentru ca asta ai in gat dupa operatie si de aceea sangerezi. Revenind la intrebare tale, nu e chiar dureros, partea cea mai grea pare bninteles operatie dar de fapt este recuperarea cea mai insuportabila. Daca poti suporta mancarea e bine. Eu am suportat mancam cu greu intr`adevar erau si zile cand nici propria saliva nu mi`o puteam inghiti dar a meritat. Oricum chinul acesta dureaza aprox. 10 zile si totul va fi bine.
andra7664 întreabă: