Personal nu am luat, dar am avut o pacienta care lua acest tratament.In cazul ei, initial luase Dostinex pentru ca avea un prolactinom, iar cand acesta si-a redus dimensiunile, medicul ei o-a recomandat sa urmeze un tratament pentru stimularea ovulatiei.
A ramas insarcinata dupa aproape jumatate de an, dar a pierdut sarcina deoarece avea si alte dereglari hormonale.
In cazul expus de mine, existau disfunctii ale glandei pituitare. Daca imi permiti, tie din ce cauza ti s-a prescris?
Buna, multumesc frumos de raspuns! Nu mi sa prescris, cam de 1 an incercam sa fac un copil in cele din urma am fost la control unde mi sa descoperit un chist gigant cam ca o sarcina la 7 luni, m-am operat sunt 2 luni de la operatie. Am fost la control acum 1 sapt. mi s-a spus ca este totul ok ambele ovare sanatoase iar unul cu foliculi mari…acum nu stiu nu sunt sigura ca pot ramane insarcinata chiar nici eu nu mai stiu ce si cum sa fac, ma sperie infertilitatea fiindca sunt multe persoane in familie care o au!
Am inteles.
Ideea este in felul urmator.Majoritatea chisturilor se formeaza deoarece exista dereglari hormonale.Este simplu de verificat asta, deoarece daca aveai cicluri neregulate, exista un dezechilibru hormonal.Este normal sa nu poti ramane insarcinata daca ai chisturi, iar unele cicluri sunt anovulatorii in astfel de conditii.Dar bine ca te-ai operat.
Infertilitatea este o afectiune secundara, insemnand ca este provocata de alte afectiuni primare, deci poate avea "n" cauze.
Stimularea ovariana nu este raspunsul tuturor problemelor de acest gen.Din contra, luate aiurea, aceste medicamente pot provoca o serie de probleme pe termen scurt, mediu si lung.
Inainte de a te panica, mergi la endocrinolog si fa-ti un profil hormonal.Depinzand de ceea ce iti va spune, luati cele mai bune decizii impreuna.
Andrei181 întreabă:
oceanoflove întreabă: