Bună! Şi mie mi se intamplă să nu pot dormi când am un examen important sau când trec printr-o perioadă mai stresantă. Somniferele pe care le-am încercat eu sunt: Bien Dormir, Calmogen, ca si comprimate filmate, pastile şi ceaiuri ca cel de tei si valeriană. Tin să precizez că nu au dat dependenţă. Pentru mine, Bien Dormir a avut cel mai rapid efect şi m-am trezit odihnită. Calmogen- din punctul meu de vedere e mai slab sau are un efect mai slab asupra mea, induce somnul mai greu şi a doua zi mă simţeam cam ameţită de la el. Ceaiurile de tei şi, respectiv valeriană sunt bune, mai ales cel de valeriană fiind o alternativă naturală, dar când sunt stresată şi panicată în legatură cu ceva foarte important, cum ar fi sesiunea , ele nu prea mă ajută, doar mă liniştesc puţin.
Sonmiferele se iau numai cu rețetă de la medicul de familie altfel nu se mai elibereaza, iar medicul nu o sa i ti prescrie somnifere pentru o banală insomnie, bea ceai de mușetel inainte de culcare.
Adry de ce ai avea nevoie de somnifere daca reusesti sa adormi? aceste pastile inhiba faza rem care e resposabila de vise lucide,memorie,in lipsa somnului rem putem avea depresie, insomie, nervozitate, eu timp de o luna si jumatate nu am adormit deloc, fiind pe o dieta low carb nu am simtit nevoia de somn nici nu ma simteam obosit deloc, in fine, zi-mi poti dormi noaptea? ai insomie?
DA, poti sa dormi asa de adanc, cat sa nu auzi alarma
iar asta chiar daca ai somnifer cu reteta si doctorul ti-a dat ce credea ca e potrivit
pur si simplu reactia depinde de la o persoana la alta, si doctorul iti v-a da alt somnifer daca ala nu e bun
Un ceai calmant poate face minuni.
Nu are efecte adverse cum ar fi diaree, greaţă, vărsături şi gură uscată, probleme frecvente asociate ingerării de somnifere.
Melatonina.
Dar nu e deloc necesara, probabil nu poți dormi din anumite motive care trebuie rezolvate, asculta sfatul unui expert in somn înainte să iei pastile de obicei si eu pățesc sa nu mai pot dormi și să am programul dereglat dar asta pentru că nu mă disciplinez sa mă culc la o oră și să mă trezesc la aceeași oră. Indiferent că e sâmbătă sau duminică
Și fara lumini bătătoare la ochi înainte cu doua ore de culcare, daca despasesc ora 11 noaptea cu telefonul in mana sau privitul într-un ecran e clar că nu pot sa dorm. Mi se întâmplă întotdeauna
Sau de la căldură, naiba poate sa doarmă pe caldura, cel mai bine corpul se odihnește la frig, la o temperatură joasă pune-ma pe mine într-o cameră calda și e clar că nu am nici o șansă să adorm.
Poți încerca somnul siesta, mulți studenți folosesc fara să și de-a seama
O singură dată am luat un somnifer (nu îmi aduc aminte de cum se numea) și m-a ajutat să adorm dar am avut o senzație ciudată când m-am trezit, deci le iei dacă ai probleme cu somnul și când ți le recomandă medicul.
Sunt mai multe feluri și nu se iau așa.
Dar, am mai luat suplimente alimentare care mă ajutau să dorm, nu provoacă dependență și chiar m-au ajutat.
Iar cu ele nu am avut senzația aia aiurea a doua zi.
Cel mai bine e să întrebi medicul mai ales când iei și alte pastile în timp ce iei somnifere de oricare fel.
Iar dacă îți pui alarma la maxim clar nu ai cum să o ignori
Ce suplimente? Poate și ceva de genu mi-ar face bine. Am zis somnifere ca un termen mai general pentru ce vreau, dar nu țin neapărat de pastile, poate să fie și naturist cât timp își face treaba. Am și un ceai pentru somn liniștit dar nu mi se pare că face mai nimic.
Eu am luat Persedon Noapte, prima zi nu am dormit cine știe cu o pastilă.
Apoi am zis "hm, ia să iau vreo trei "și am dormit un pic mai bine.
Apoi am luat două și am dormit perfect.
Mereu când luăm una sau trei sau oricât dar nu două nu dormeam așa bine.
Când e vorba de melatonina(o substanță pe care o conține Persedon și alte suplimente pentru somn) nu contează că doza e mare, trebuie să găsești doza pentru tine, dacă iei mai multe nu înseamnă că îți cresc șansele să dormi mai bine.
Chiar daca luam patru să zicem tot nu dormeam așa bine ca atunci când luăm două doar.
Dar îți dai seama că dacă nu merge cu câteva pastile nu e cazul să joci ruleta rusească până ajungi la 10 pastile
Îți iei altceva sau vorbești cu doctorul etc.
Le-am luat pentru că nu îți dau dependență.
Nu am fost la doctor că deh, sunt suplimente dar sunt cazuri in care unele persoane sunt alergice la conținutul pastilelor sau ceva pe acolo, mna.
Iar când vine vorba de ceai..nu am dormit niciodată mai bine de la ceai, cam degeaba îl luam, zic se ceai anumea pentru somn.
De mușețel sau sunătoare mai beau, îmi plac și mă liniștesc.
Mananca fructe care contin magnezin/ia o vitmina ajuta la relaxarea muschilor si dormi mai bine, sau mananca ceapa inainte de culcare. in cazul meu ajuta sa adorm, e o solutie naturala
Ocazional pot fi o solutie insa nu te astepta sa te trezesti lejer... daca trebuie sa iei mai multe fii sigur ca ai sonerie buna sau te trezeste cineva, totodata trezeste-te cu mult inainte sa incepi sa te concentrezi.
Larisamonica întreabă:
User252426 întreabă: