| Adrianetc a întrebat:

A mai crescut cineva in inaltime dupa 18 ani? As vrea sa stiu si cat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
30 răspunsuri:
| Gizăz a răspuns:

Bărbaţii cresc până la 22 de ani şi fetele până la 16.

| SweetMinion a răspuns (pentru Gizăz):

De unde pana unde fetele cresc pana la 16 ani? Creste-m pana la 18-20, genius.

| Gizăz a răspuns (pentru SweetMinion):

Http://y4y.ro/2009/02/05/dezvoltarea-la-fete/ Mă corectează una care scrie "creşte-m". Le-am văzut pe toate. :)))))

Scuza-ma ca nu sunt buna la scriere, spre deosebire de tine eu nu vorbesc romana acasa deci de unde vorbirea limbii romane la perfectie?

Si eu-s plecat de mult din tara, dar tot vorbesc corect asa ca scuza nu se aplica. laughing In plus, una e o greseala minora si alta sa pui cratime-n verbe. Ca nu esti in tara chiar nu e un pretext.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Gizăz):

Si ca esti in alta tara si stii bine romana nu e pretext. daca vorbesti romana toata ziua cred si eu ca nu uiti nimic. in 6 ani de cand sunt plecat, abia daca am vorbit romana aici in Italia. deci da se mai uita. daca esti genul care vb de ddimineata pana seara romana, cum dracu sa o uiti. imi place ca numai voi astia care vorbiti toata ziua romana nu uitati limba materna. ia nu vorbi deloc 6 ani, si invata si limbi straine pe langa cea in care tara esti, si dupa fa pe desteptul.

| Gizăz a răspuns (pentru anonim_4396):

Prietene, nu te certa cu dracul ca e posibil sa-ti iei untrident undeva. laughing Ceea ce spui tu e lipsit de orice urma de logica. Tu nu ai de unde sa stii ce viata am avut eu si cat vorbesc romana. Toate concluziile tale se bazeaza pe niste supozitii nedemonstrabile si fundamental false. Sunt plecat definitiv de zece ani, de la 15. Stau in Germania unde am doar un singur prieten roman cu care nici macar nu comunic des. Inainte am stat in ANglia, o perioada scurta in Suedia si una mai lunga in Danemarca unde aveam o situatie similara. Macar in Italia se vorbeste o limba romanica. Cata germana(sau mai bine zis germanice) am inghitit eu in viata mea nu ai de unde stii. Romana o mai vorbesc in scris si-n gand. Plus o data pe luna cand mai sun acasa. Nu mai judeca cu argumente tampite cand nu cunosti de fapt persoana in cauza. Si da, sa pui cratima in verb e de nivel de idiot! Nu ma intereseaza daca ai plecat de 40 de ani.

Nu ma cert, vorbeam. cam penibil sa te certi pe un site unde toti sunt tari in gura, nu crezi? dar sa stii si tu lumea mai greseste. mai mult ma enerveaza inganfatii care nu fac nimic decat sa corecteze pe toata lumea decat cineva care e om si mai greseste din cand in cand.

Iar nu esti coerent. In primul rand imi reprosezi ceva nuantat si subiectiv. A certa ala poate fi folosit si ca o figura de stil. Dar in fine, "vorbeam". Chit ca din asta ai extrapolat un "penibil". Silogismele astea sunt grele tare. laughing Cum zici tu. laughing In al doilea rand, faptul ca am criticat-o pe ea inseamna ca automat sunt un inganfat care asta face toata ziua?! E logic, ce sa mai! laughing Nu crezi asa putin ca iei o situatie singulara si imi judeci intreaga existenta dupa ea? Cat despre ultima parte... repet ce-am zis. Greseala e cand pui virgule aiurea sau mai incepi o propozitie cu "deci". Nu cand pui cratima intr-un verb. Crede-am ca m-am facu-t inteles. laughing PS: Imi place avatarul, mi-a placut serialul Dr. House. Ar fi cazul sa pui in aplicare poza, nu? PPS. Chiar daca as fi fost cum ma descrii tu, nu ti se pare usor ironic sa imi reprosezi niste chestii pe care personajul principal le cam facea toata ziua?! laughing Sau una e un serial unde o pateste altul, si ala regizat, si alta e cand o simti pe propria piele, nu? laughing

Daca aia e repros, cred ca ai locuit toata viata singur, nu cu mai multi. o las balta.

Imi cer scuze daca insusirile mele socio-umane lasa de dorit. Poate am crescut cu lupii, cine stie. Insa e, iarasi, doar o retorica ieftina si lipsita de sens. In fine, iti fac pe plac. Nu e repros. Dar cum l-ai defini tu intr-un singur cuvant? big grin

Un ultim PS. Vezi tu, d-aia m-am carat cat de repede am putut. Nu te deranjeaza ca suntem pe primele locuri in Europa la rata analfabetismului clasic si functional? Uite d-asta. De vina e atitudinea romanului tipic. "Lasa, frate. A gresit". A gresit, frate. Merge si-asa. Valabil in orice aspect al societatii romanesti.

Una e sa aiba vocabular de facebook alta e sa faca o greseala. ma intreb cat de bine te simti acum ca ai corectat-o. tu si cei ca tine sunteti penibili din cale afara. credeti ca sunteti mai inteligent doar pentru ca scrieti corect cateva cuvinte. faza tare e ca vrei sa pari inteligent dar ai un simbol religios ca avatar. numai bine!

Nu stiu cum cum sa iti ecplic eu tie ca nu e vorba de analfabetism(?) la mine. Incearca sa stii la perfectie limba romana cand stai la scoala 16 ore si vorbesti o alta limba, cand ai de invatat alte 4 limbi si cand lucrezi cu o limba straina si chiar singurele dati cand vorbesc romana sunt pe acest site. Poate ca si tu esti plecat din tara,dar cate ore stau eu la scoala,tu sigur nu ai stat,eu trebuie sa stiu la perfectie limba acestei tari,sa invat caractere nu litere. Poate tu esti perfectiunea,scuza-ma ca eu nu sunt. Si o alata,chestie,nu stiam ca am gresit la scriere,eu asa stiu ca daca gresesc ceva imi arata ca am gresit un cuvant si imi spune sa trimit varianta corecta,din moment ce nu mi-a aparut acea chestie am presupus ca am scris bine. O alta chestie,faptul ca tu te certi cu cineva care m-ia luat apararea,si mai ales te certi online,arata lipsa de eleganta,si chiar si pentru un baiat e rusinos. Puteai sa ma corectezi in mod subtil nu prin "ma corecteaza una care.",intelegi? Si asta a fost lipsa de eleganta,si banuiesc ca asa vorbesti cu toate fetele? Nu stiu daca esti mai invarsta decat mine sau nu,daca esti,nu crezi ca ar trebui sa mai lasi de la tine? Daca te astepti la respect de la mine,poti sa fii mai invarsta sau nu,findca nu o sa il primesti. Eu stiu ca tu,ca persoana,daca vrei respect mai intai il arati,daca tu nu ai respect fata de altcineva atunci nu ai respect fata de tine insuti. Banuiesc ca prima data am fost draguta si am spus "scuza-ma",prin ce te-ai certat pe aici cu ceilalti,imi dau seama ca nici macar acel "scuza-ma",nici macar pe acela nul meritai. Cand ai putina eleganta,cand gasesti respect pentru cei din jurul tau si esti gata sa il si arati,cand nu mai corectezi oamenii(si asta e chiar jignitor avand in vedere ca suntem online, si lasand scrierea, pot sa fiu mai mult ca sigura ca tu nu vorbesti limba romana gramatical corect si eu te-as putea corecta pe tine, iar eu, ca sa fie clear, eu te corectez la comportament nu te "cert")atunci sa ma anunti si pe mine.

Ai facut un carnat de text pentru aaaabsolut nimic. CIne, ma rog, te-a facut analfabeta?! Eu vorbeam acolo strict la general. laughing Cat despre "cearta", nu zicea your knight in shining armor ca nu era vorba despre asta? Draga mea, avem cateva principii diferite legate de anumite chestii:

Da, e un site. Dar eu tocmai d-aia ma port asa! Tu nu ai observat ca spun jumatati de adevari si trollez la greu? laughing Folosesti niste cuvinte cam mari, gen "eleganta" si "respect". Pe TPU?! rolling on the floor TU nu realizezi ca pentru mine nu conteaza aaabsolut deloc nimic din toate astea. TOcmai d-aia imi permit sa ma comport asa. E o supapa doar.

Imi place de tine, sincer. Esti un om bun si chiar am un zambet sincer acum pe chip. Dar vezi tu... patosul asta si inversunarea trebuie folosite cum si cand trebuie. Era proverbul ala cu "pick your battles".

"Eleganta" si "respectul" sunt cuvinte mult prea grave ca sa te joci cu ele asa... pe... TPU.

Cat despre tine, amice... suferi de boala omului ramas fara vorbe. Faci in continuare supozitii nesustinute de nimic concret si te invarti in cerc. Plus ca pentru tine orice om credincios e automat idiot! laughing Genial!

Asta daca ar fi fost pe bune. Ca in mod evident nu te-ai uitat atent la avatarul meu.

Ce ai zice de un om la 20 de ani care crede in mos craciun? ca e idiot nu? asa si cu toti relgiosi. va inchinati la bucati de lemne si credeti intr.un barbos in cer care "va apara" chiar daca mii de oameni mor zilnic in accidente si mii de alte moduri. o "alintare" mai buna ca idiot nu gaseam. macar avatarul meu nu inspira prostie.

ps. Daca ar fi dupa oameni "inteligenti " ca tine, Einstein ar fi un prost, doar pentru ca a ramas odata corijent la matematica. gen greseala de mai sus." Mă corectează una care scrie "creşte-m"." vorbii atotstiutorul care se inchina la personaje fictive rolling on the floor, mereu amuzant. e ultimul post, dai pe afara de inteligenta si nu pot tine pasul. daca mai postez mult o sa incepi sa ma ameninti cu iadul, ca "semenii" tai.

Prietene, nu te supara dar incep sa cred ca esti idiot de-a dreptul. Tu nu-mi vezi poza? Ia uita-te mai atent la ea. Sau pune-ti ochelarii. Tu chiar crezi ca eu sunt crestin? laughing Tu nu sesisezi niste fine ironii. Asta pentru ca am inceput sa cred ca nu prea te duce capul. Faza cu Einstein nu demonstreaza decat cat de bou esti. Nu a ramas niciodata corigent la matematica. E doar un mit urban. Cauta daca nu ma crezi. Esti exact ca prostii care cred ca Marele Zid Chinezesc se vede din spatiu.

Mi se pare cel mai amuzant ca nu-ti vezi propriul penibil. Sari la concluzii, nu gandesti ce spui, esti profund ilogic. Azi mi s-a demonstrat inc-o data ca exista la fel de multi atei redusi ca si credinciosi. Mi se pare de asemenea ironic ca nu-ti vezi barna din propriul ochi in analogia ta cu Einstein. Eronata, dar si-a atins scopul.

| Adrianetc explică (pentru Gizăz):

Amice,de ce te certi aici? macar daca ar avea legatura cu subiectul as intelege.

| Gizăz a răspuns (pentru Adrianetc):

Ti-am raspuns in prima postare si ai un link in a doua. In rest e trolling.

| Leocerba a răspuns (pentru anonim_4396):

Si eu, in rarele ocazii cand cred ca ma pricep, atrag atentia celor care au dat-o-n bara, de exemplu mai spun unora sa-si corecteze scrisul. Nu stiu de ce atrage antipatii gestul asta, ar trebui sa mi se multumeasca, doar am facut un bine. Fara sa jignesc, fara sa arat cu degetul. Care-i faza? Nu pentru ca ma cred desteapta, o fac pentru ca stiu sa scriu mai bine cateva cuvinte si doresc sa scrie si sa gandeasca mai bine toti, pentru ca incerc sa ridic nivelul pe care-l vad aici. Se cheama evolutie. Nu simti cursul apei? Nu te opune, bucura-te cand ti se intinde o mana.
Cand am un raspuns pe care-l cunosc, tot de aia-l dau, ca sa fie si celalalt priceput, impartasesc din experienta mea. Nu ca sa strivesc pe oarecine cu inteligenta mea. Mi-ar fi foarte rusine sa gandesc asa! O fac pentru ca-mi place evolutia. Ce-i rau sa ne invatam unii pe altii cate ceva bun? Stiai ca TPU are ca regula posibilitatea tuturor utilizatorilor de a corecta postari care nu sunt formulate tinand cont de regulile minimale ale gramaticii? Se afla in statutul acestui TPU regula de a scrie corect, poate una dintre cele mai neglijate reguli de aici. Asta nu inseamna ca toti trec peste ea. Unii dintre noi simt sa fie vigilenti si sa stii ca asta este o forma de ajutor si evolutie, e in interesul tuturor celor care citesc sa bage la tărtăcuță.

| Leocerba a răspuns (pentru SweetMinion):

Draga mea, te rog cu toata caldura pe care-o pot eu pune in cuvinte sa te gandesti ca cineva s-a aplecat asupra scrisului tau si te-a corectat, dar asta nu este un semn de jignire. Hai, bucura-te un pic, nu te zburli asa ca un arici, exista o parte foarte plina a paharului care ti s-a intins, macar vei sti sa scrii mai bine romaneste, ce tot atata necaz? Chiar tu ai recunoscut ca schiopatezi cu limba romana, pentru ca n-o stapanesti. Bine, nu-i crima happy Din secunda in care ai aflat cum se scrie corect, ai fost mai castigata, mai luminata intr-o privinta. Sigur ca ti s-a atras atentia, tocmai spre binele tau cat si al tuturor celor care intra si citesc. Macar sa citeasca ceva corect. E de bine, iubita mea, nu-i nicio belea! Multumeste-i ca a facut-o gratis, unii platesc profesori ca sa invete sa scrie corect, stii?

| Leocerba a răspuns (pentru Adrianetc):

Amice, te salut!
Stii vorba aia? "O lumânare nu pierde nimic, dacă aprinde altă lumânare"
Asta s-a petrecut pe nevinovata ta intrebare. Niste amici (vreo 2) nu intelegeau, amicul Gizăz a incercat sa lumineze un pic drumul, eu, ca o buna amica a tuturor, nu pot sa las lucrurile fara sa-mi spun punctul meu de vedere, sa amintesc de niste reguli de scriere cam uitate. Regulile legate de scrierea pe TPU se aplica pe orice intrebare, indiferent de subiectul ei, pe orie raspuns, sa stii.
Ramai cu bine, big hug amice!

| Adrianetc explică (pentru Leocerba):

Ai dreptate, dar este penibil sa te certi pe un subiect ca regulile de scriere, pe langa asta Gizaz nu-i reamintea, ci o ironiza pe baza scrierii ei gresite, ceea ce este copilareasc.Succes(amice).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am crescut de la 177 la 183.in 2 ani cam asa.

| Adrianetc explică (pentru anonim_4396):

Deci la 20 de ani aveai 183?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Adrianetc):

Da. si acum ca mai am putin si fac 21 tot 183 am. gata crescutul, zic eu

| Adrianetc explică (pentru anonim_4396):

Am inteles, mersi, eu am 18 ani si 180 cm, ma gandesc ca as mai creste si eu 3-4 cm pana la 20 de ani,

| anonim_4396 a răspuns (pentru Adrianetc):

Pentru nimic. am avut ambii parinti inalti asa ca nu ma mira ca am crescut atat. daca ai stii parintii inalti, s-ar putea sa si depasesti 1.85

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

""daca ai si tu

| oanistar a răspuns:

Da a mai crescut dar nu este bine