Mergi la un magazin cu produse naturiste si intreaba de un sirop pentru lecuirea durerii tale, tot acolo mai gasesti si ce va pe baza de propolis...babeste...o ridiche neagra mai mare, o scobesti bine la mijloc si pui in locul miezului miere de albine, va rezulta un sirop... cate 1 lingura dim., pranz, seara, nu manca sau bea macar 1/2 ora dupa inghitirea siropului. Multa sanatate.
Mergi la un ORL-ist ca sa iti dea ceva ca daca nu trece, atunci inseamna ca e suprainfectie.
Eu ma confrunt foarte des cu dureri de gat, si am incercat orice medicament (nu imi place sa iau antibiotice) si iti spun ca trebuie sa treci pe antibiotice, ca produsele naturiste nu au efect bactericid atat de puternic incat sa mearga.
Daca poti sa faci rost de antibiotice fara reteta, incearca eritromicina 400mg(2 pastile de 200mg) din 6 in 6 ore sau, daca nu trece nici asa: Augmentin cate o capsula la 8 ore. Oricare din medicamentele astea se iau cu o capsula de omeprazol pe zi.
Depinde de ce boala ai, de cand dureaza, ce medicamente ai luat[daca erau potrivite, daca le-ai luat corect]. Cea mai buna e zeama de...ORL-ist.Pana atunci incearca cu comprese cu cartof crud[ras sau felii]. Dar tot ORL-istu-i sfant.Sau macar medicul de familie.
Daca tusesti poti sa iti faci un ceai de zahar ars(pui 2-3 linguri de zahar intr-un ibric si il lasi sa se topeasca si cand e dizolvat pui o cana de apa) incearca sa il bei cald, o sa iasa putin fum cand se topeste, sa nu te sperii.sau poti face un galbenus de ou cu o lingura de miere de albine si o jumate de cescuta de lapte(freci gablenusul cu mierea si pe urma adaugi laptele caldut), trebuie sa il bei deodata ca nu prea are gust bun dar face bine la gat.multa sanatate iti doresc.
Ai auzit de "sirop de muguri de brad?" Ti-l poti face tu singura acasa si chir acum e momentul potrivit, mergi si culegi mugurasii aia din varful crengutelor de brad, au o culoare de verde deschis, un kg de muguri se fierb in 2 l de apa se strecoara iar la siropul ramas cat sirop atata zahar (adica la 1lsirop=1kg zahar)si il mai fierbi pana capata o culoare maronie si vezi ca se ingroase si iei 2lingurite pe stomacul gol in fiecare dimineata timp de 14 zile.Multa sanatate.