| grosunicolae1970 a întrebat:

A scapat cineva de hidrosadenita si cum a facut asta

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| blaablaablaaa a răspuns:

Salut, initial se face tratament conservator cu antiseptice locale, antibiotice si eventual fizioterapie.

Daca hidrosadenita abcedeaza, se face o mica interventie chirurgicala sub anestezie locala. Prin mici incizii la baza abcesului se va evacua puroiul si se aplica mici mese pentru drenaj.

In concluzie trebuie sa stii ca poti oricand face hidrosadenita daca nu respecti cu strictete regulile de igiena; daca faci aceasta infectie in mod repetat sau daca sistemul tau imunitar este mai slabit, te poti proteja prin vaccinare antistafilococica.

Succes.

| Rominutza_Romy_1994 a răspuns:

De ce apare ea
În regiunea respectiva se gasesc multe fire de păr…glande care produc sudoare…e un loc mai "închis" si călduros, deci conditii ideale pentru a se inmulţi microbii. Acestia pot patrunde de-a lungul firului de par pina la radacina unde se inmultesc, zona se umfla si gata abcesul. Daca ai mai avut si proasta inspiratie de a te epila producind rani mai mult sau mai putin vizibile ale pielii din zona, sansele de infectie sint si mai mari.
Cum se manifestă?
Păi în primul rînd durere. Apare un nodul dureros la atingere, cald – semne de infecţie. Daca suporţi sa il pipai mai insistent vei constata ca nodul e destul de dur, cind incepe sa se moaie e semn ca abcesul s-a "copt".
Cum se trateaza
Nu iti dau vesti bune. Tratamentul cu medicamente…. comprese … prisnite si alte minuni de multe ori e de multe ori fara prea mare efect. E ideal sa eviti aparitia problemei printr-o igiena cit mai atenta a zonei (dar nici aici nu exagera, exista sapunuri care irita pielea…de asemenea dace freci prea insistent risti sa faci mai mult rau).
Tratamentul chirurgical e singurul care da rezultate cu conditia sa fie corect aplicat pina la capat. In ce consta "operaţia" de hidrosadenita:
La inceput ti se face anestezie locala…nu te iluzina, nu prinde total datorita puroiului asa ca de va durea.Mai mult sau mai putin…depinde de indeminarea chirurgului.
se face o taietura de 1-2 cm chiar deasupra umflaturii.
Cu o pensa se "cracaneaza" marginile taieturii si se evacueaza puroiul dinauntru.'
De ce se reface hidrosadenita?
Dupa ce interventia s-a terminat urmeaza cam 1-2 saptamini in care trebuie sa mergi cit mai des la pansat. TAIETURA NU SE COASE. La fiecare pansare se introduce (in gaura ramasa dupa ce s-a scos puroiul) un capat al pansamentului pentru a impiedica inchiderea ranii "la suprafata" ceea ce ar insemna ca inauntru sa ramina "gaura" care peste 1-2 luni va recidiva.

Întrebări similare