| marria a întrebat:

A suferit cineva dintre fete de anexita? Am facut un control ginecologic azi si mi-a spus ca sufar de aceasta afectiune. Am cautat pe net si nu ma regasesc aproape deloc in cauzele enumerate de ei, iar la simptome in destul de putine. Voi cum ati tratat-o?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Laur
| Laur a răspuns:

Marria, nu e neaparat sa apara toate simptomele, fiecare organism e unic si reactioneaza diferit. Anexita este o inflamatie a anexelor uterine, deci simptomele principale vor fi sangerarile si durerea (initial, dar pot aparea si complicatii). Tu din ce cauza ai mers la ginecolog?

Tratamentul n-ar trebui sa-l alegi din sfaturile primite aici, mai bine urmeaza-l pe cel prescris de medicul care te-a diagnosticat.

7 răspunsuri:
| nicky a răspuns:

Nu trebuie sa ai toate simptomele. Daca nu esti multumita de ce ti-a spus medicul la care ai fost du-te si la un altul ca sa vezi. Eu zic sa iei tratamentul si sa ai grija pe viitor sa nu mai racesti.

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Imi pare rau pentru suferinta ta. Stiu ca sunt groaznice durerile, cel putin in cazul meu, asa au fost. Ginecologul mi-a prescris un tratament, dar in paralel am urmat si un tratament naturist cu Carpicon si tinctura de branca ursului. Dupa terminarea tratamentului prescris de medic, am continuat sa folosesc tinctura de zmeur, tinctura de coacaz negru si tinctura de coada soricelului.

| dicarmencitta1957 a răspuns:

Tratament anexita:Anexitele, inflamatii ale trompelor si ovarelor sunt numite si salpingo-ovarite sau metroanexite, deoarece de cele mai multe ori inflamatia intereseaza in grade diferite atat uterul, cat si trompele cu ovarele. Leziunile predominante sunt de obicei la nivelul trompei (salpinge), ovarul fiind mai rar si in mica masura atins de procesul inflamator. Leziunile anexiale sunt de obicei bilaterale, insa mai accentuate intr-o parte.
Simptomatologia bolilor aparatului genital la femeie se caracterizeaza in formele acute prin dureri de abdomen si in durerea spatelui, febra, secretie vaginala abundenta sau pierderi de sange. Intensitatea durerilor este variabila: uneori sunt surde, alteori violente si exagerate de eforturi de urinare, de scaun etc.
Tratamentul care consta in administrarea de antibiotice, calmante vitaminoterapie, repaus la pat, poate duce la vindecare. Nici in acest domeniu medicamentele singure nu pot sa duca la rezolvare deplina, nu pot sa faca minuni. In cazul tratamentului necorespunzator vindecarile care survin nu sunt depline, aparand recidive frecvente, complicatii si, treptat, boala se cronicizeaza.
Anexita cronica se caracterizeaza prin dureri persistente in bazin uni sau bilaterale, accentuate de frig, oboseala, menstruatie. Raporturile sexuale, dureroase si ele, incep sa fie evitate. Deseori apar tulburari menstruale.
Sterilitatea este una din urmarile frecvente ale inflamatiilor genitale cronice. Tratamentul formelor cronice fiind mai dificil si de lunga durata, trebuie luate toate masurile pentru a se evita imbolnavirea acuta, iar cand aceasta are loc, trebuie tratata cu toata grija pana la completa ei vindecare.

| vio a răspuns:

Anexita adica raceala la ovare...trebuie sa faci tratamentul apoi ttrebuie sa te grijesti...

| marria explică:

Ms miruna...la mine nu prea sunt dureri, adica destul de rare si destul de mici ca intensitate.sunt km in ceata acumsad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am tratato cu tratament de la ginecolog

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut exact azi am fost si eu la ginecolog cu mama, si mi-a dat un tratament si se ia in felul urmator: la 15 zile de la prima zi de menstruatie se ia o pastila, se continua asa inca 9 zile ca sa fie 10, si tot asa timp de 3 luni si mi-a spus ca daca durerile scad, menstruatia se regleaza si cantitativ vine mai putin sa ma intorc la control, si si daca nu ar avea efect tot ar trebui sa ma intorc la un control pentru a schimba tratamentul. Simptomele difera de la persoana la persoana, oricum ai deschis forumul anul trecut. dar poate totusi te ajuta. pupici:*.