Eu nu am avut parte de asa ceva insa a avut o foarte buna prietena...riscuri sunt si n-ai ce face dar ea a trecut cu bine si acum nu mai poarta ochelari in primul rand. ea a facut acaesta operatie la bucuresti ceea ce te sfatuiesc si pe tine pentru a diminua riscurile dupa operatie nu e chiar deloc rau doar ca trebuie sa te feresti cateva zile de lumina zilei, soare etc. si va trebui sa porti niste ochelari.de soare. ce model vrei tu deci nu-ti face griji! eu te sfatuiesc sa iti faci operatia si sa ai parte de rezultatul dorit!:*
Am o verisoara de a facut.Pai...la Bucuresti, nu a stat mult in spital si acum vede bine, fara ochelari
Nici nu se punea problema sa nu reuseasca total operatia.De-aia s-a dus, altfel nu se expunea unui risc, avand 13 ani
Cel mai bine e sa consulti un spcialist, el iti poate da mult mai multe informatii.
Operaţia cu laser te scapă de miopie
La operaţia miopiei prin laser s-ar putea crede că vin mai mult femei, dar de fapt proporţiile între sexe sunt apropiate. Persoanele care vin pentru intervenţie au de obicei mai mult de –2, 5 şi numărul de dioptrii se opreşte pe la –11, pentru că miopiile mai mari nu pot fi tratate prin laser. Pentru miopiile mici şi medii, motivaţia ţine mai mult de aspectul estetic. Pentru miopii cu mai mult de 6 dioptrii, confortul este cel care dictează, căci atunci când îşi scoate ochelarii, un miop cu 8 dioptrii, de exemplu, abia reuşeşte să vadă la un metru.
Laserul îţi şlefuieşte corneea
Operaţia foloseşte un laser cu o putere foarte mică, ce nu trece prin cornee sau prin retină. Este un laser reglabil care topeşte ţesutul la nivel de microni şi care schimbă foarte uşor curburile suprafeţei corneei. Pentru fiecare dioptrie, laserul „şlefuieşte" 13 microni. Dacă înainte, punctul focal era înaintea retinei, printr-o aplatizare a curburilor, punctul focal va ajunge pe retină. Există şi persoane care nu au voie să facă această operaţie, cum sunt cele cu diabet, pentru că refracţia ochilor lor oscilează în funcţie de nivelul glicemiei. Operaţia durează cam 7 minute pentru fiecare ochi. În primele ore după intervenţie, pacientul simte deja o îmbunătăţire, dar după câteva ore, când trece efectul anesteziei, simte jenă oculară. Ochiul se linişteşte a doua zi şi după câteva zile se scoate lentila de contact terapeutică ce joacă rolul unui bandaj. După aceea, recuperearea începe într-un ritm accelerat. După două săptămâni, cel operat vede deja cam 60%-70% din cât ar trebui să vadă şi la o lună de zile vederea este complet refăcută.
Ce aşteaptă pacienţii?
Un procent de 80% din reuşita operaţiei este dat de informarea corectă a pacientului. Dacă pacientul n-a fost bine informat, operaţia poate să fie perfectă, iar el poate să spună că nu vede bine o cifră de pe panou şi să fie nemulţumit. Trebuie spus că în primele luni, contrastul este uşor scăzut. De asemenea, e destul de probabil ca persoanele cu pupilă mare să vadă seara halouri în jurul puntelor luminoase. Acest efect optic apare în urma aberaţiei de sfericitate provenite în urma şlefuirii corneei. În fine, în primele 6 luni de la operaţie, reflexul lacrimal se atenuează iar ochiul va fi mai uscat, lipsă compensată de lacrimi artificiale.
Am avut un coleg care a avut aceasta problema si operatia a facut-o la cluj, la o clinica privata dar nu mai retin cat la costat.Consulta un doctor si vezi ce iti recomanda.