| Lightning1997 a întrebat:

A venit asta seara in fata mea o masina in fata scării si m-am uitat fix in luminile din fata.ei...am. auzit ca poti orbi? E adevarat? Apare atunci efectul sau dupa un timp?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sigur ca nu e adevarat. Daca iti expui ochii indelungat la lumina foarte puternica (gen 18-20 de ore pe zi, ani de zile), poti orbi, dar in nici un caz daa te-ai uitat o ora sau doua in luminile unei masini.

Bula
| Bula a răspuns:

Ochiul are doua reflexe: inchiderea pleoapelor si ale pupilelor in caz de lumina puternica, amandoi functionand automat, fara vointa ta.

Orbirea de la lumina puternica se produce instant si, de regula, vederea iti revine.
Doar daca esti expus indelungat la o lumina foarte puternica, atunci orbirea poate deveni definitiva (cum ar fi sa te uiti indelungat direct la soare, cu ochii deschisi).

| Surtulecs a răspuns:

Buna! Pe moment esti orbit de lumina farurilor insa nu este cazul sa orbesti in adevaratul sens al cuvantului. Cei drept in urma luminii puternice vei observa niste pete ce iti vor afecta privirea clara a obiectelor, persoanelor insa aceasta va disparea intr-un timp foarte scurt. Poti sta calm!

Sper ca te-am ajutat!

| AlexPatriciu a răspuns:

Stai calm, nu exista asa ceva!