| cristi202 a întrebat:

ACC este un antitusiv?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

In principiu e un mucolitic (face ca secretiile sa fie mai lichide si astfel sa le poti elimina mai usor) insa tot o sa tusesti pentru a le elimina, tusea nu e un lucru rau, e modul organismului tau de a scoate secretiile din plamani, daca nu le-ar scoate ar fi si mai rau, asa ca mai bine bucura-te ca tusesti. Nu mai stiu exact daca e si bronhodilatator dar nu cred.

9 răspunsuri:
| Elenna09 a răspuns:

Da este

Răspuns utilizator avertizat
| cristi202 explică (pentru CuriousStuff):

happy Nu trebuia sa imi spui asta in legatura cu tusea, o stiu. Am o bronsita de vreo 5 ani, si cand tusesc, e mai bine, altfel, simt ca se stringe presiune in plamini, si e de rau, nu sunt bun de nimic. ACC-ul ma ajuta mult ca elimina acele secretii ce se string in plamini, si cit de cit duc o viata normala. E interesant, pentru ca totul a inceput de la o zi "calduroasa" de noiembrie, am stat pe afara fara caciula, am racit, si nu a mai trecut, insa inainte faceam febra multa, chiar si 40, tuseam, ziceam ca mor happy, dar in trei zile eram pe picioare. Acum toate simptomele care ajuta, tusea, febra, nasul infundat, apar din cand in cand, si fac situatia mai buna, insa dupa aceea o iau de la capat, parca se inchide robinetul si se stringe totul in corp. Am observat ca aerul de munte si marea imi fac foarte bine in acest sens, si medicul de familie mi-a zis ca nu am ce face, ca e boala profesionala, dar ca e bine sa ajung la mare sau munte in fiecare an. Dar, gata, ca uite ca am ajuns sa ma pling! happy

| CuriousStuff a răspuns (pentru cristi202):

Mai trebuie sa ne si plangem din cand in cand.happy Mersul la mare si munta sa fie pe primul plan (pentru vacanta) daca stii ca te ajuta si in "crize" adica in perioada de acutizare poti chiar sa-ti iei un spray de ventolin (salbutamol- bronhodilatator) o sa te ajute sa respiri mai bine, un "puf" cand simti ca nu mai poti respira nu o sa strice. Dar intreaba-ti prima data si medicul despre asta si o sa ai nevoie i de reteta pentru a-l cumpara.

Nu e vorba ca nu mai pot respira, desi la efort, eu, care am facut sport de performanta, ma simt acum de parca nu as avea motor, abia respir, nu mai am capacitatea pulmonara necesara, dar asta doar la efort intens. Adevarata problema e ca daca dau de aer conditionat sau de frig, mai nou bag de seama ca si la umezeala e valabil, atunci am probleme, incit daca stau prea mult, nu mai pot face nimic.
Am ceva fara contraindicatii, mai sigur, si mai ieftin happy. Desi am sa tin cont si de indicatia ta. E un mic aparat cu sare de Praid. Pot sa respir prin el si pe gura, si pe nas. Inhalatiile cu sare ma ajuta foarte mult. Si mai reduc din efectele negative. Oricum, lucrurile se redreseaza incet incet, anii trecuti a fost mult mai grav, mergeam vara imbracat ca in primavara ca imi era frig mereu.

| CuriousStuff a răspuns (pentru cristi202):

Atunci continua "tratamentul" pe care il faci daca observi o imbunatatire, Ventolinul era doar daca aveai crize grave si nu puteai sa respiri sau nu chiar grave dar oricum e un medicament puternic, nu e de luat daca nu ai probleme mari, deci vad ca nu e cazul la tine. Si incearca sa reduci cat mai mult factori care stii ca-ti fac rau: aerul conditionat, umezeala pe cat posibil. happy

| Sorin_Dumitru_1968 a răspuns:

Salut> Habar nu am! De ce ma intrebi?

Multumesc pentru sfaturi!

| cristi202 explică (pentru Sorin_Dumitru_1968):

Daca n-ai habar, nu te-am intrebat pe tine. Intrebarea era pentru cei ce au.