1. Încearcă să îți schimbi alimentația, pentru că orice tratament naturist are efecte mult mai bune dacă este corelat cu o alimentație sănătoasă. Intern + extern = efecte bune
2. Încearcă să gândești pozitiv, să ai încredere în ceea ce faci și că totul va fi bine. Pentru orice problemă există o rezolvare
3. Ține minte că nu orice tratament naturist are efect la oricine. De asemenea, nu poți contesta eficacitatea unui tratament naturist decât dacă l-ai folosit corect și l-ai ținut suficient de mult. Tratamentele naturiste sunt bune, dar rezultatele de cele mai multe ori nu se văd peste noapte Înarmează-te cu muuultă răbdare.
4. Încearcă terapia externă cu miere de albine. Cumpără miere de albine pură, de la apicultori și nu de la supermarket (aia e plină de porcării și mai mult îți face rău). Cumpără și un borcănel de ulei de cocos pentru curățarea tenului. E cam scump, dar vei folosi o cantitate foarte mică, așa că te va ține mult timp. În plus, e bun și ca mască de păr. Seara, clătește fața, pune ulei puțin ulei de cocos pe o dischetă demachiantă umedă și curăță bine tenul. Schimbă dischetele până când acestea rămân albe, curate. Apoi, pentru a degresa tenul și a-l pregăti pentru aplicarea mierii de albine, spală-te pe față cu un săpun natural (Caută săpunul Deja-vu cu mușețel și aloe, e foarte blând și 100% non-invaziv. Îl găsești în plafaruri și în farmaciile Dona). Clătește bine cu apă călduță, șterge cu un prosop curat și apoi aplică miere pe ten cu degetele, masând ușor și întinzând pe toată fața. Pune o cantitate suficientă de miere, aproximativ o lingură, astfel încât să fie destulă dar să nu curgă de pe față. Stai cu mierea pe față măcar o jumătate de oră - o oră (o poți ține și peste noapte, dacă reușești să o acoperi cumva, dar e cam greu). Clătește apoi cu apă călduță, iar pe coșurile mai mari poți aplica miere pe un plasture cu care vei acoperi coșul și cu care vei dormi toată noaptea.
Urmează această rutină seară de seară, iar rezultatele vor apărea cu siguranță. Am văzut multe fete mulțumite de acest tratament, mai ales că aveau probleme mari și datorită mierii de albine li s-a ameliorat mult starea tenului și s-au dus și mare parte din cicatrici, pentru că mierea e un foarte bun cicatrizant.
E un remediu foarte bun, dar ține-te de el, că dacă te dai cu miere o dată pe lună e degeaba toată munca
Alimente interzise: COLA, cafea, chipsuri, ardei iuti, piper, sare in exces, cam tot ce este proinflamator.
Spala-te pe fata cu un sapun simplu, fara adaosuri de crema si daca se poate fara miros, iti recomand sapunul de casa, de cel putin doua ori pe zi, dimineata si seara inainte de culcare, ori de cate ori ai fost afara, pe strada (praful de pe strada este proinflamator), fara servetele umede pentru ca au un continut ridicat de substante iritante (alcool sau glicoli) si ori de cite ori un cos erupe, pentru a indeparta colonia bacteriana ce tocmai a fost expulzata din acel cos pe toata suprafata fetei. Seara, inainte de culcare, dar poti sa aplici si in timpul zilei ori de cite ori ai ocazia sa o faci, dupa ce te-ai spalat bine cu sapun, aplica un tampon pe fata cu solutie de bicarbonat de sodiu. Solutia se face: intr-un litru de apa fiarta si racita se dizolva o lingura de bicarbonat de sodiu. Se tine fata tamponata minim 15 minute, dar poti sa o tii si mai mult, are ca efect schimbarea ph-ului pielii si inhibarea dezvoltarii bacteriilor. ATENTIE! Solutia se foloseste rece, la temperatura camerei! Este de preferat sa schimbi fata de perna zilnic, dar daca nu se poate atunci cat mai des posibil si calc-o inainte de a o folosi. Daca nu ai tenul gras este posibil ca pielea sa se deshidrateze de la sapun. Desi cu cat tegumentul e mai uscat si mai lipsit de lipide cu atat bacteriile se dezvolta mai putin, daca totusi te deranjeaza, o data pe saptamana poti sa aplici o masca hidratanta, dupa curatarea tenului. Masca sa fie naturala, facuta in casa, nu cumparata. Exemple de masti puternic hidratante si hranitoare: masca de galbenus de ou, de smantana sau de miere de albine. Acestea pot fi si combinate. Timpul de aplicare este cel standard: 20 minute.
Nu cred ca te va ajuta vreun tratament naturist, sunt bune doar pentru anumite persoane.Am avut si eu acnee dar am tratat-o cu Effaclar Duo+Apa termala Avene + Gel de curatare Avene.Pentru mine au mers de minune produsele astea chiar daca sunt scumpe.Un alt tratament ar fi Roaccutane, l-a luat un coleg de-al meu care pur si simplu avea cratere pe fata o_O si ce pot sa zis intr-un an nu mai avea nimic.Bineinteles nu a spart nicio pustula, a folosit si creme cicatrizante, hidratante etc;
Ps:Am folosit si eu Zineryt si Skinoren dar la fel ca in cazul tau dupa putin timp nu si-au mai facut efectul iar in urma folosirii am ramas cu pete destul de urate.
Păi sfatul meu e să iei de 3-4 ori pe zi, (de exemplu când te trezești pe stomacul gol, o dată la 11-12, o dată pe la 17-18 și o dată seara pe la 20-21/înainte să te culci) o biluță de drojdie cam cât jumătate de bob de mazăre (ciupești puțin mai mult din drojdie).
Și spală-te de vreo 2 ori pe zi cu o soluție de curățare a tenului (eu folosesc Eau Thermale Avene Cleanance Gel, soluția în sticlă e verde, dar când o aplici devine albă). Nu folosi săpun că doar va usca pielea și sunt șanse să-ți apară mai multe.
Nu va elimina complet coșurile, dar le va reduce semnificativ, vreo 80-90%.
Dacă nu iau drojdie, părinții mei își pot da seama în 2 zile de asta, deci îți dai seama că reduc destul de mult. Totuși dacă iei să zicem o dată pe zi mult (să zicem triplu decât am specificat) nu-ți va face bine, eu m-am simțit rău 2 zile și am avut stomacul deranjat iar doza prea mare de drojdie deodată era singura explicație.