anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acu cateva zile am adresat o intrebare,, cate ptoteine are nevoie un copil de sapte ani ce sufera de hidronefroza bilaterala,, am sa va spun povestea mea. am un baiat de 7 ani ce sutfera de aceasta boala de la varsta de 3 ani atunci am depistat o si asuferit doua interventi chirurgicala la iasi a fost operat de valva de uretra posterioara si apoi doctorii de acolo nu ne mai dadeau nici o sansa ne au zis ca are sabia deasupra capului si ca orice mama am refuzat sa accept asa ceva si am plecat la cluj aici doctorii dupa analize au hotarat sa il opereze de reimplantare de uretere el se simte bin eacum mergem periodic la control si nu amai facut infectii urinare si creatinina si ureea sunt in limite. hidronefroza era la inceput de grad 5 pe dreapta si gradul3 pe stanga la ora actuala pe partea dr este la fel iar pe stg de gr 2.anul asta este programat la operatia de nefrectomie dr pentru ca nu mai are parenghim renal deloc. numai o mama ce a trecut prin asa ceva ma poate intelege mi tare greu sa accept acest lucru dar ma incurajez ca asta e crucea ce trebuie sa o duc daca cineva atrecut prin asa ceva si ma poate ajuta cu un sfat as fi tare multumita vreau sa stiu si ce regim trebuie sa tina? si daca mai trebuie detalii sunt dispusa sa vi le ofer durerea de mama e mult prea mare pentu a descrie prin ce am trecut mai amanuntit va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| idanna a răspuns:

Du-te pe google.ro si scrie asa: hidronefroza si dai ENTER. ti se deschid o multime de situri in care se scrie despre acesta boala inclusiv Tratamente naturiste. vei gasi ceva util, sper. Multa sanatate baietelului si evident tie. Am vazut ca este si forum si sunt mamici cu copii cu aceasta boala ia legatura si discuta cu ele. Fii tare si nu te descuraja! Dumnezeu sa va ajute si sa fie alaturi de voi!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Draga mamica, nu stiu despre regimul acestei boli nimic, dar o sa incerc sa ma interesez. Sant sigura insa ca cel mai bine stie sa te indrume, medicul care l-a operat la Cluj si eu cred ca nu te-a lasat sa pleci din Spital fara sa iti dea niste indicatii in sensul acesta. Am sa revin! Pana atunci, iti doresc putere tie iar, baietelului tau multa sanatate si speciale binecuvantari, acum in zi de sarbatoare. Sa se milostiveasca Bunul Dumnezeu si sa ii dea sanatate si viata lunga.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Draga Mama cu durere,
Din tot ce ai scris am inteles durerea ta imensa. Din pacate nu am specializare de medic si nici nu am intalnit o asemenea situatie! De aceea nu pot sa-ti dau vreun sfat medical. Dar, am sa ma rog acum pentru tine si pentru fiul tau. "Ajut-o Doamne pe aceasta femeie, crucea pe care i-ai dat-o este prea grea pentru ea. Reda-i sanatatea fiului ei pentru ca multe incercari duce. Iarta-i pacatele cele cu voie si cele fara voie. Amin." Aceasta rugaciune am scris-o in momentul in care ma rugam... pentru ca si tu sa o citesti.
Dumnezeu sa te ajute... si sa fie cu tine!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am cautat in internet despre boala fiului tau dar nu am gasit nimic despre regim, doar despre tratament. Iti trimit un link unde poti pune intrebari si poti da si alte amanunte. Te rog sa completezi unde este nevoie, formularul si un medic urolog iti va raspunde. Atat am putut gasi ca ajutor.
http://www.sfatulmedicului.ro/form.php?formstr=115

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

RAMONA a raspuns:
Si sotul meu s-a operat anul trecut de hidronefroza grad 3 si am aflat ca s-a nascut cu ea.se simte bine in ciuda faptului ca tota lumea nea descurajat inclusiv clujul care ea descoperito nu a vrut sa ne spuna prea multe. nea spus ca va trebui sa se interneze pentru. investigatii ca sa aflam ca vroiau sal opereze de fapt. am luat legatura cu DR Bumbu de la Oradea si ne-a spus ca avem un medic fffff. bun la noi in ALBA-IULIA pe DR. COVACIU. si ea la operat. este un medic de milioane.se simte ffff. bine. la 3 luni am facut din nou un film care la citit un medic din cluj si ne-a spus ca hidronefroza persista dar nu mai are nici un grad este o hidronefroza normala.Ca sa fi disparut trebuia operat de mic pentru ca asa s-a nascut ne-a spus DR.COVACIU. nu te descuraja exista un Dumnezeu care ne iubeste.SANATATE MULTA si CURAJ.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna, sunt o mama la fel de trista ca si tine! Poate mai rau decat atat! Baiatul meu de numai 1 anisor a trecut prin clipe grele! La 32 de saptamani de sarcina mi s-a spus ca bebele meu are numai un rinichi si acela polichistic! Nu i se dadeau sanse de supravietuire! Am crezut si cred in continuare in minuni! S-a nascut cu un singur rinichi, dar care avea hidronefroza grad IV-V. Am ajuns la Bucuresti cand avea doar 19 zile, la Spitalul Grigore Alexandrescu la Prof Basca si Dr Laura Niculescu (niste profesionisti cu inima calda) care mi-au explicat dupa investigatiile facute ca puiul meu are rinichi unic cu hidronefroza gr IV-V, megaureter bilateral si valva de uretra posterioara. Acum puiul meu are 1 an si 2 luni, e operat de nefrostomie(hidronefroza a ajuns la grad I-II), de valva de uretra si peste 2 luni va fi operatia de micsorare de vezica si uretere. Asa ca te inteleg si stiu prin ce treci! Eu am mare incredere in dr de la Spitalul Gr. Alexandrescu si ii recomand atat ca profesionisti cat si ca oameni cu suflet mare, care vorbesc pe intelesul fiecaruia dintre noi, si nu te "jecmanesc"! Ii doresc multa sanatate pustiului tau si tie, iar daca mai ai noutati astept sa scrii pentru ca sunt curioasa si iti tin pumnii!
Ps:ca si regim fara prea multa sare si sa bea multe lichide!

| sorinG a răspuns:

Am gemeni si am trecut cu ai mei prin foarte multe,am mers cu ei pentru o simpla operatie de coborare a testicolelor,iar in urma unor ecografii am descoperit un MEGAURETER BILATERAL la ambii copii,iti dai seama ca "ne-a picat cerul in cap"am operat rand pe rand cate unu
sa nu treaca nimeni prin ce am trecut,si este exact cum spuneai, asta-i crucea pe care o avem de dus, multumim lui dumnezeu ca este totul ok
si multumim si doamnei doctor TOLI PATRANCUS care este un medic extraordinar