| Andrei200300 a întrebat:

Acum 2 ani am avut colon iritabil și l am tratat

Acum sunt la munca în alta tara mai stai 3 săptămâni

Am 20 ani și de o luna am observat ca am scaunul moale,în unele zile am văzut ca e normal,într o zi am văzut ca e mai subțire decât de obicei, sunt panicat, pot avea cancer la colon? nu am istoric familial cu cancer
Ce ar putea fi? ieri am avut scaun normal azi dimineață am avut scaun normal și la final a fost foarte moale, aseară am băut vin roze
Cred ca am cancer la colon.
Nu am alte simptome

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu ai niciun cancer. Conteaza ce mananci si ce bei.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Esti tu nebun nu ai caner la colon, ai grija ce maninci deoarece scaunul se coloreaza functie de ce maninci si cum digera stomacul alimentele

| Violleta2022 a răspuns:

Ma indoiesc ca ai putea avea cancer de colon la 20 de ani, doar pentru ca ai scaun moale, ceea ce vara este foarte normal, din cauza caldurilor foarte mari, din cauza ca bei foarte multa apa sau sucuri samd.

Primul semn cand ai cancer de colon este ca faci treaba mare cu sange, fara sa fie de la hemoroizi, deci nu doare, dar sangerezi.

| Andrei200300 explică (pentru Violleta2022):

Și când mănânc ardel rosu sau roșii
În scaun se vede parca ar fi sange (se vad pete rosii) dar doar când mănânc roșii sau ardel
Am făcut mereu homoleucograma, și alte analize, toate bune
Dar ce ar putea sa fie? dc mi se schimba forma fecalele? ba normal
Ba moale
Ba mai subtire

| ioana748 a răspuns:

Cred ca este vorba despre colonul tau iritabil.
Ar trebui sa eviti bauturile acidulate si sa ai o alimentație adecvata.
Nu te mai gandi la cancer, trimite l departe de tine.
Autosugestia exista si atragi prostii.
Cred ca vinul ala roze te a cam deranjat la stomac.
Multa sanatate si toate cele bune,

| Dragobeta a răspuns:

Cred ca ai baut prea mult vin. Si apa ca e canicula.
Lasa cancerele, "subtiaza" si vinul. Atunci va fi bine.

| StudentLaMedicina a răspuns:

Nu ai cancer la colon.

Colonul iritabil nu se poate trata. Este o condiție cu multe dimensiuni inclusiv cea psihică. Ce descrii tu acolo este colon iritabil. Să ai scaun mai moale din când în când nu e rău. Nu lua imodium sau alte lucruri. Tranzitul bun te ajută să nu faci cancer la colon.

Dacă începi să ai constipație de exemplu sau să ai scaun cu sânge - asta arată mai mult spre cancer la colon decât ce ai tu.