| laurentiu80 a întrebat:

Acum 2 luni am facut o febra musculara puternica, din cauza efortului fizic la un job, si am stat la pat cam 3 zile sa imi revin, aveam frisoane, transpiratie si temperatura, dupa o zi am renuntat la acel job. Desi a trecut ceva timp de atunci, am ramas cu o durere continua de omoplat stang(sau de muschi), durerea radiaza si in brat cateodata. La plamani nu cred ca este probleme, ca mi-am facut un RMN acum 2 ani si era totul ok. Problema este ca eu sunt in SUA, de abia acum mi-am facut asigurare medicala, si mai trebuie sa astept cam vreo luna, pana ma pun ei in regula cu carduri etc. si dupa aia sa ma duc la doctor.
Credeti ca e ceva f grav daca durerea nu cedeaza de 2 luni? Nu sunt sigur daca durerea e de omoplat sau de la muschii din zona respectiva, ma doare f tare si noapte nici nu pot dormi pe partea stanga.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| OneReason a răspuns:

Pare că durerea ar putea fi de la o întindere musculară sau o problemă la coloana vertebrală, mai ales dacă radiază în braț. Dacă durează de două luni, corpul tău încă încearcă să se refacă. Poți încerca să folosești gheață și căldură pentru relaxarea mușchilor, eventual niște antiinflamatoare. Poate ar ajuta și niște exerciții de întindere sau să eviți să dormi pe partea stângă. E normal să fie frustrant că nu trece, dar se poate să fie nevoie de mai mult timp pentru recuperare completă.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ce ai avut tu nu a fost febra musculara ci un virus, fiindca febra musculara nu vine cu temperatura si frisoane, doar gripa si virusii vin cu: dureri musculare, temperatura si frisoane.

Pacat ca ai renuntat la un job care nu ti-a facut nimic rau, tu fiind deja bolnav de cateva zile, dar a coincis debutul gripei cu munca.
Durerea de omoplat poate fi de la ceva ce ai facut intre timp, inclusiv o intindere sau o rasucire de tendon.

| laurentiu80 explică (pentru Violleta2022):

Am intrat la acel job prin intermediul unei agentii de recrutare, care mi-au zis ca jobul e super easy, si l-am acceptat pe moment pana cand imi gaseam altceva. Odata ce am ajuns acolo, era un bakery, ca un warehouse, unde era f cald inauntru, si afara era foarte cald, si toti muncitorii nu vorbeau niciunul engleza, nici macar superviseul, erau mexicani. Si mi-am dat seama ca acolo se petrec lucrurui dubioase, si ca sunt angajanti migranti ilegali.
M-au pus sa ridic in continuu saci de jos, de pe podea, aplecat timp de 8 ore, saci cvantareau in jur la 50 lb. Pauza mi-a zis ca e de doar 10 minute, nici nu aveam timp sa mananc, doar sa mergi la toaleta, si nu m-au lasat sa beau deloc apa, au zis ca doar in pauza de 10 minute sa beau apa. Dupa ce am terminat cele 8 more, am iesit "cantand" de acolo, ca nu mai puteam de dureri de oase de la ridicat, si nu mai eram nici in stare sa conduc pana acasa. Si pe drum am oprit sa imi iau o apa rece, si vanzatorul m-a vazut dardaind de frig, si afaar erau 40 de grade, frisoanele m-au luat dintr-o data, si a zis ca cheama ambulanta, dar eu am refuzat.
deci acolo erau doar sclavi care munceau, nu stiu cum e posibil asa ceva, de asta nici nu m-am mai dus, ca ei nu ofereau nici health insurance. cu tot respectu dna Violeta, va stimez.

| Violleta2022 a răspuns (pentru laurentiu80):

Eu nu am inteles cum ai ajuns tu in America fara nici o profesie, fara nici o calificare ca sa muncesti taman intr-o brutarie la carat saci si ilegal pe deasupra.

| laurentiu80 explică (pentru Violleta2022):

Nu sunt ilegal aici, am cetățenie americana dobândită. Acum mi-am găsit lejer pe forklift lucrez. Problema.este ca migrantii din America de Sud iau toate locurile de munca aici, și angajatorii ii prefera pe ei, ca muncesc mult si.pe bani puțini. Statutul lor este ilegal, dar ei se angajează legal, pentru ca folosesc acte false, problema este știută de autorități, dar nu se ia măsuri, pentru (ca) contribuie la economia țării. Regula ca angajatorul sa le verifice statutul de legalitate nu este obligatorie prin lege, dar companiile care se respecta fac asta, dar sunt puține, de ex unde lucrez eu acum m-au verificat.

| Violleta2022 a răspuns (pentru laurentiu80):

Nu face sens ce spui, ca doar tu ai ajuns acolo printr-o agentie de recrutare unde ais emnat uncontract de munca care spuena clar ce profesie ai, ce munca este, ce anume muncesti...deic nu face sens sa te trimita asa la ghici intr-o companie unde te pun pe tine emigrantii sa muncesti sub comanda lor.

| StudentLaMedicina a răspuns:

La omoplat ai ceva care se numeşte Rotator Cuff Syndrome. Se rezolvă cu fizioterapie şi Ibuprofen. Dacă nu reuşeşti aşa, se mai pot face injecții cu Corticosteroizi şi intervenție chirurgicală. Dar încearcă fizioterapia prima dată. Dacă nu merge trebuie să mergi la un chirurg ortoped.