| NowForYou000 a întrebat:

Acum 2 saptamani am sters obiectele din baie cu dezinfectant (purtam manusi). A doua zi a inceput sa-mi crape si sa mi se usuce mâinile. A folosit crema hidratanta, dar nu mi-a trecut. De cateva zile am si niste taieturi mici de zici ca m-am tăiat cu un cuțit... mai si sângereaza. Ma ustură groaznic, cel mai tare ustură cand ma spăl pe maini. De la ce sa fie? Cineva imi spunea ca poate fi de la frig. Sa fie adevarat? Nu am mai pățit asta. Nu am timp de doctor, imi puteti spune va rog, ceva ce pot cumpara de la farmacie pentru problema asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CriisTiina12 a răspuns:

Este posibil sa fie și de la frig și de la dezinfectant. In ambele cazuri, glicerina citrica de la Farmec. Este și crema și ulei, mai bun este uleiul. Îți dai peste noapte și îți pui niște mănuși de bumbac subțiri(le poți cumpara de la Avon, costa pana in 15 lei) ca sa acționeze peste noapte, sau poți sa dai de 2-3 ori pe zi și numai faci nimic pana nu-ți intra in piele. Pe mine m-a ajutat foarte mult, nu are chimicale și are și un miros plăcut. Sper ca te-am ajutat. Bafta!

Răspuns Apreciat de Editori
| REMiXDJ a răspuns:

Sa nu razi la ce iti scriu.Foloseste UNT, te speli pe maini intai cu un sapun anti-microbian (este la farmacii gen PROTEX, etc. sau pe la cosmetice), apoi iti stergi mainile cu un prosop uscat si apoi la aragaz iti incalzesti putin mainile deasupra flacarii. Apoi de dai pe mai cu UNT ( unt alimentar dar unul gras) si freci maainile, degetele intre ele pana intra untul in piele.Deabia dupa o ora poti sa iti degresezi mainile cu sevetele umede de la cosmetice care sunt pe baza de alchool (intrebi la cosmetice ce sevetele umede cu alchool au - sunt mai multe tipuri). Asta faci de trei ori pe zi, dimineata pe la ora 8, dupa amiaza pe la ora 4 di seara pe la ora 10, toate astea timp de 3 zile. Apoi in loc de UNT folosesti glicerina unguent de la farmacie tot 3 zile.Mainile or sa isi revina la normal in 7 - 8 zile.Multa sanatate iti doresc si o zi buna.

3 răspunsuri:
| Iote a răspuns:

Ai mai patit asa de la acel dezinfectant? Eu cred ca a ajuns cumva pe mainile tale. Acele "mici taieturi" s-ar putea sa fie pielea crapata de la solutie. Nu stiu ce ai putea lua de la farmacie. Cred ca nici farmacista nu pote sti, din moment ce nu stie cauza. Dar ar trebui sa-ti faci timp de medic. Apropo, mergi si cu eticheta de la dezinfectant, ca sa stie ce ai folosit.

| Sarrya a răspuns:

Da, poate fi si de la frig, desi ai spus ca nu ai mai patit asta niciodata. Eu zic sa folosesti un produs naturist (crema) ca sa te vindece. Si bineinteles ca acele substante cu care a idezinfectat baia, au si efecte pe termen lung, Dar daca ai mai facut asta si nu ai patit nimic, nu ar trebui sa fie de la acele substante. Poate si de la detergentul de vase?

| Sarrya a răspuns (pentru Sarrya):

Poti folosi crema de propolis, medicul nu prea are ce sa iti dea..decat ceva sa te hidrateze pentru ca taieturile se vor vindeca.