| AmaliaPnd2006 a întrebat:

Acum 4 sapt mi-a iesit o singura bubă extrem de mica si putin alba aproape de varful limbii si m-a usturat zona aceea vreo 5 zile. Acum 3 zile mi-a iesit iar aceeasi bubita in fix acelasi loc (nici macar 1 mm distanta) si tot aceeasi culoare. M-a usturat doar 3 zile de data asta.
Stiti ce poate fi? Nu este foarte deranjant dar sunt curioasa ce este. Poate fi de la sărat sau iute?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cauze pot fi multe. Vezi și tu aici. Adevărul ca și eu am pățit dar s-au tras de la sine. https://www.clinicadentaplus.ro/bube-pe-limba-cauze-tratament/

| Holiday a răspuns:

Ai mancat seminte?

| Violleta2022 a răspuns:

Afte bucale.
Stomacul tau este in mare suferinta, fiindca ce manaci nu-i este pe plac.
Iti recomand sa tii un regim alimentar serios, macar cateva saptamani: fara lactate, fara parjeli, grasimi, tocaturi. sosuri si fara alcool.
Sanatate multa!

| DentistulMeu a răspuns:

Bună,

buba mică și albă care apare pe limbă poate fi o aftă, o afecțiune comună a cavității bucale care se manifestă prin ulcerații dureroase în gură. Aftele sunt mai frecvente la femei și pot fi declanșate de mai mulți factori, cum ar fi stresul, alimentația bogată în acid, alimente picante sau sărate, traume la nivelul gurii sau alergii alimentare.

Faptul că ați dezvoltat aceeași afecțiune în același loc în două momente diferite sugerează că este posibil să existe o iritare locală a țesuturilor din acea zonă, care poate fi cauzată de o carie dentară, o mușcătură sau de o iritație mecanică.

În general, aftele se vindecă de la sine în termen de o săptămână sau două. În acest timp, este important să evitați alimentele sau băuturile care irită zona afectată, cum ar fi alimentele picante, sărate sau acide. De asemenea, clătiți-vă gura cu apă sărată pentru a reduce durerea și inflamația.

Dacă aftele devin frecvente sau persistente, ar fi bine să consultați un medic dentist pentru o evaluare și o posibilă terapie pentru a preveni recurențele.

Cu drag va stau la dispoziție dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună

.