anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum 4 zile am fost la un medic ORL ist pentru un consult de urgenta pentru ca mi se infundase urechea( si fiind deja gripata de 3 zile mi-am zis ca sigur au legatura si ca.este chiar o complicatie sad ) el in schimb m-a trimis rapid
sa fac raze la plamani. ca sa aflu apoi ca am o viroza respiratorie si anume-faringita acuta virala.
Medicul fara sa ma consulte in gat/ureche mi-a prescris ampicilina(antibiotice), bronhexim si bixtonim(pentru nas). eu le-am luat si am sa termin cutiile insa.Am citit pe net ca antibioticele nu au niciun efect asupra faringitelor virale crying…. deci le-am luat degeaba? medicul ala e prost? ce sa fac acum ca totusi sa imi revin cat mai repede sad? va rog ajutati-ma cu sfaturi cat mai bune!

va multumesc, o zi buna happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Draga/ul meu, nu astepta sfaturi medicale de la noi. Cel mai indicat este sa mergi la un ORL-ist din spital, care are experienta si sa-ti rezolve problema. Intr-adevar, orice infectie virala trebuie tratata altfel decat o infectie cu bacterii. Tocmai de aceea, in spital iti vor face cateva teste sa afle ce fel de virus ai si cu ce poate fi tratat. Nu te mai lua dupa nimeni. Am suferit si eu cu urechile si am invatat de la dr. care m-a ingrijit ca important este sa stim cum ne suflam nasul. Noi avem obiceiul sa suflam nasul de mai multe ori si apasand pe ambele nari. Este gresit! Trebuie sa suflam nasul pe fiecare nara lung si o singura data, pentru ca altfel impingem infectia din nas in urechi (sti ca nasul, urechile si gatul corespund). De fiecare data cand iti vine sa expectorezi, trebuie sa scuipi ceea ce iti iese din gat, nu sa inghiti. Eu a trebuit sa fac un tratament serios in spital, asa ca te rog sa iei in serios starea ta de sanatate, pentru ca altfel se cronicizeaza si ramai cu sechele, care, sincer, sunt neplacute.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Antibioticele tratează infecţiile, în cazul tău trebuia un tratament antiviral.
Un exsudat faringian, o antibiogramă pentru a vedea dacă este prezent un microb şi la ce este el sensibil pentru instituirea corectă a unui tratament.
Ăştia sunt doctorii. Noi suntem cobaii lor.
Cu plăcere şi sănătate.
Pa, pa.

| StilSanatos a răspuns:

Buna, si eu am avut probleme cu urechile pana acum am 17 ani, si mie mi se infundau urechile rau de tot, e cel mai ingrozitor lucru sa nu auzi ce se sopteste langa tine, si p mine idiotii de doctori m-au trimis la tot felul de cabinete, pana ce a mers anul trecut la o clinica particulara din roman, si doctorul mi-a spus ca aveam cornetele(un fel d carne inflamara ca 2 boabe de fasole)si mi-a explicat el ca de asta mi se infunda urechile te ca nu respir bine pe nas, mi-a operat cornetele, acum mai am polipii de scos, eu cred ca doctorul ala e idiot rau la care ai fost tu, in primul rand trebuia sa se uite la tine in urechi nu sa te trimita la analize, si ca sa-ti desfunde urechile pe loc putea sa foloseasca un fel de pompa care ti-o baga in nas si in timp ce tu inghiti o gura de apa el apasa pe pompa, e o senzatie nasoala dar iti desfunda urechile, poti sa faci si tu asta acasaa singura, uite cum, te tii de nas si impingi aerul cu forta afara pe nas, si ai sa simti un fel de pocnituri, ti se va desfunda urechea, sau la fel iei o gura de apa si te tii de nas si in timp ce ai sa inghiti apa la fel impingi aerul cu forta pe nas, repeta de mai multe ori, nu stiu daca asta e raspunsul pe care-l asteptai, ca sa grabesti insanatosirea tine seara picioarele intr-ul ligheal cu apa fierbinte in care ai pus o mana de sare dintra-aia mai mare, de muraturi nu stiu cum se zice, si sa bei un ceai fierbinte in acelai timp cu lamaie, si apoi stai in pat invelita, daca pot sa te mai ajut cu ceva lasa-mi un mesaj pe privat, si un sfat pentru toata lumea, daca aveti probleme de acest gen sau de oricare nu mergeti la medicul de familie daca stiti ca este un idiot si nu stie nimic, mai bine mergeti la o clinica particulara, chiar daca platiti 50 lei consultatia efortul merita, iti da si tratament acolo, iti face si analize, succes.