| gaga_5261 a întrebat:

Acum am si eu nevoie de ajutor. De curand, mai exact astazi am fost diagnosticata cu Helicobacter pylori. Este o bacterie care infectează mucoasa stomacului şi a duodenului. As vrea sa stiu daca sunt persoane care au suferit de aceasta bacterie si cum s-au tratat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| zorialbi a răspuns:

Eu am avut Helicobacter pylori acum 3 ani si medicul mi-a prescris urmatorul tratament:
Amoxicilina 500 mg 1 cps la 8 lore 7 zile
Claritromicina 500 mg 1 cp la 12 ore 7 zile
Nexium 20 mg 1 cp/zi seara.

Am mai vazut retete de la alti medici care in loc de claritromicina prescriau metronidazol. De asemenea in loc de Nexium (esomeprazol) se poate lua Omez sau Omeran (cu omeprazol, care este in aceeasi clasa - inhibitoare de pompa de protoni)

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E adevarat ca antibioticele anti-Helicobacter sunt puternice, au multe reactii adverse si pot determina dereglari care sa iti dea batai de cap luni de zile. Dar numai tratamentul antibiotic corect adminstrat te poate scapa de infectia cu helicobacter. Ce e important de stiut este ca infectia cronica cu Helicobacter este considerata de Organizatia Mondiala a Sanatatii agent cauzal a unei parti a cancerelor gastrice (este agent carcinogen sau cancerigen).

| ღ..*Addelly*ღ.! a răspuns:

Si mama are helicobacter pylori si ia si acum niste antibiotoce parca

| nightluser a răspuns:

Salut

Eradicarea HP este prioritara; este bine de stiut care este "titrul" infectiei (la analize vei avea HP si citeva semne "+" ex. HP+++ sau HP++)
Tratamentul cu antibiotic este obligatoriu; Amoxicilina + Metronidazol sau Claritromicina; se pot prescrie si medicamente cu rol protector gastric tip Omeran, Nexium, Lanzap, Gastrofait, etc care reduc hiperaciditatea gastrica

| HappyPills a răspuns:

Eu nu cunosc pe nimeni cu asa ceva, dar am urmat de curand un curs de reflexo terapie unde ni s-a spus si ea ajuta cat de cat

| sudoru54 a răspuns:

Se poate face tratament foarte bun pentru helicobacter pylori, naturist, fara efectele secundare ale antibioticelor, antibioticele in multe cazuri distrug flora stomacala nu doar aceasta bacterie. Este o combinatie intre colostrum, mastic gum si broccoli sprouts-sulforaphane... tatal meu a incercat antibioticele si i-au facut mai rau decat era, de o luna ia combinatia asta si nu mai are nici o problema cu stomacul sau cu mersul la baie, nu se mai plange de arsuri pe piept.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai o colega de-a mea a avut si a luat tratament la recomdandarea medicului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerile sunt impartite.se spune ca ar fi bine sa te trateZi pe cala naturala.sau cu antibiotice.
http://www.edumedica.ro/......Pylori.pps
sfatul meu sa sa mergi la medic sa iti faci set complet de analize(sange, eco, bariu, endoscopie, urina, fecale)iar apoi sa urmezi un tratament adecvat.
Adjuvant, 3 cani de ceai de galbenele zilnic ( se gaseste la orice magazin ). Este indicata o alimentatie de crutare a stomacului, deci fara dulciuri concentrate, fara sucuri acidulate, fara apa minerala, fara prajeli, fara alimente tari (nuci, seminte, alune ).
uite si un citat de pe un forum
''Eu am luat contra helicobacter amoxacilina 500, klabax 500(claritromicina), lanzap, gastrofait, epicogel si metroclopramid (ultimile trei fiind in special pentru durerile de stomac pe care le aveam din cauza aciditatii gastrice), si mi-a trecut. Dar problema nu sta in aceasta bacterie, ci ce poate ea genera, adica ulcerul, gastrita etc. daca nu adopti un stil de viata corespunzator, in special regimul igieno-dietetic prescris de doctor : fara alcool, fumat, grasimi, bauturi acidulate, medicamente antiinflamatoare.
Foarte multa lume are aceasta bacterie fara sa stie, deci nu ea este problema, ci atunci cand se asociaza cu bolile gastrointestinale. Mie de ex tratamentul antihelicobacter mi-a facut mai mult rau decat bine, deoarece mi-a iritat si mai mult stomacul, mi-a fost foarte rau de la medicamente si gastrita si esofagita de reflux pe care le aveam deja le-a agravat. Dupa 6 luni de lupta cu ele, acum ma simt mai bine. Asa ca aveti grija cu acele antibiotice care sunt foarte puternice. ''
sanatate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, am stat si in spital, am facut tratamentul medicamentos, puternic rau, dar cred ca inca mai convietuiesc cu bacteria pentru ca nu ma simt ok...cred ca o sa incerc si eu trat asta naturist.