Faptul că te gândești influențează foarte puțin, bătăile inimii sunt pe automat.
Care este pulsul tau? L-ai masurat?
In diferite momente ale zilei... toti putem sa ne auzim si sa fim constienti de pulsul nostru, dar nu multi o facem. Este ca si cand nu auzi un rau din departare pentru ca il auzi mereu, ceva de genul asta.
Buna. Cea mai buna metoda de a controla corpul tau este prin meditatie. Nu vorbest de energi si chakre, nu cred in asa ceva, vorbesc de chimie si fizica din corpul tau. Vorbesc de anatomie. Tehnica respiratiei controlate. Prin tehnica respiratiei, pe care o poti stapanii dupa cateva exercitii, poti sa iti incetinesti putin bataile inimi, cat sa nu mai ai pulsul atat de mare.
Eu prin aceasta metoda pot sa adorm cand nu am somn, sa ma linistesc cand am emotii, sa gandesc limpede si rational intr-o situatie de criza.
Te astept sa vb in privat pentru mai multe detalii si explicatii.
Din ceea ce îmi dau eu seama, la tine este vorba mai mult de o anxietate, nu are rost sa iei asemenea pastile, cine ti le-a dat ar trebui sa se gândească de 2 ori înainte. Am avut aceiași problema ca și tine, (anxietatea) și eu tot la fe credeam ca am probleme cu inima, am fost la fel și fel de controale pe la diferiți medici. Primul medic la care am fost, mi-a recomandat tot la fel ca și tie aceste beta blocante, însă erau alta marca...sa fiu sincer le-am luat și eu vreo luna de zile, apoi mi-am dat seama ca e ok sa ma duc sa îmi fac și mai multe controale la inima acolo am întâlnit un medic cardiolog mai ok și mi-a spus sa renunț imediat la acele pastile care nu erau deloc pentru problema pe care o aveam eu. Acum, sfatul meu ar fi sa le pui frumos in coșul de gunoi, încearcă sa gândești pozitiv, fa ce îți place și dacă într-adevăr este vorba de atacuri de panica și anxietate, o sa te obișnuiești cu ele. Dacă simti ca e nevoie, poți face câteva ședințe cu un psiholog bun, sigur te va ajuta! Dacă vrei te poți duce oricând sa îți cumperi de la farmacie ceaiuri antistress sau unele pastilute având la baza valeriana sau alte chestii din astea naturale, o sa-ti recomande farmacistul sa le iei doar la nevoie, când simti ca ai anxietate, umblând cu ele după tine o sa ai senzația ca ești mai in siguranța, pentru ca într-adevăr ele te ajuta. Stai liniștita ca nu e nimic, sunt doar emotii care cu timpul trebuie sa înveți sa le stăpânești! Multă sănătate!
De anxietate se poate scăpa de tot?
Nu vreau să fiu prea dur cu tine dar nu, nu se pote scapa, este o parte din tine, emoțiile la fel. Totuși o sa înveți sa te obișnuiești cu ea, pana când nici nu îți vei da seama ca e acolo