| outlandish a întrebat:

Acum aproximativ jumatate de an am avut o problema ciudata. Eram pe stop si am inceput sa am frisoane puternice, sa mi se intunece partial imaginea si sa nu mai aud bine persoanele din jurul meu. Ceilalti mi-au spus ca eram alba la fata, eu stiu doar ca tremuram puternic si nu puteam tine un pahar de apa in mana. Am fost la cabinet(eram la liceu) si mi-au dat o pastila care m-a calmat(nu mai stiu ce pastila era) Problema este ca de atunci am dureri la ovarul stang, dureri care se intensifica atunci cand este frig afara. Imi este frica sa nu fi facut cancer ovarian. O parere ar fi de folos.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Stai liniştită că NU e vorba de nici un cancer!

Cel mai probabil, în acel moment ai avut un SPM exagerat.

Vezi mai multe detalii despre SPM la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/Ciclul-menstrual/sindromul-premenstrual_1047

Durerile de la ovarul stâng NU au legătură cu acel moment, e doar o simplă coincidenţă.

Ele se pot datora unei afecţiuni a ovarului ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. )!

Cel mai INDICAT ar fi să mergi la un un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană/pelvină ( sau una transvaginală ) pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune.

2 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Cel mai probabil ti-a scazut tensiunea foarte mult la momentul descris de tine. Durerile la ovarul stang pot fi date de o inflamatie la acest nivel (anexita); mergi la medic pentru un consult si tratament. http://www.i-medic.ro/boli/boala-inflamatorie-pelvina

| Diablo43 a răspuns:

Stai calma nu ai nici un cancer ovarism happy