| Strawberry_2354 a întrebat:

Acum aproximativ o saptamana mi-au aparut niste dungi rozalii pe piciorul drept, mai sus de genunchi. Am auzit ca sunt vergeturi. E normal sa-ti apara la 12 ani? Mentionez ca sunt slaba si niciodata nu am fost grasa. Daca le tratez acum vor disparea total pe viitor? Daca da, cam in cat timp? Ma jeneaza foarte tare cand ies afara, purtand pantaloni scurti.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| OanaG a răspuns:

Da e absolut normal, esti la pubertate, te dezvolti si e absolut normal.Vergeturile odata ce ti-au aparut nu mai poti scapa de ele, ci le poti ascunde.

Cum? Ori cu ulei de masline iti faci masaj, ori cu o crema pentru celulita/vergeturi. Eu iti recomand "Supliform" e foarte buna crema. :*

| byaa a răspuns:

De vergeturi nu scapi niciodata, doar daca te dai cu creme pentru. vergeturi regulat, se micsoreasa si ajung de culoare alba.
Ca sa eviti aparitia altora, da-te in fiecare seara, dupa dus cu crema pentru corp, ca pielea ta sa fie tot timpul elastica.
Si da, e normal sa-ti apara la 12 ani, cum zice AmorcitoDeSuVida se fac atunci cand slabesti si te ingrasi dintr-odata, sau daca pielea ta nu e destul de elastica.
Sper ca te-am ajutat :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, probabil sunt vergeturi, daca inca sunt rozalii, e bine ca inca le mai poti ascunde. Ti s-a intins pielea probabil, te-ai ingrasat putin la picioare. Da`te in fiecare seara cu crema de corp, sau cu ulei de masline.

Bafta`!

| AmorcitoDeSuVida a răspuns:

Mergi la plafar si cere o crema pentru vergeturi sau daca nu da-te de 2-3 ori pe zi cu crema de corp si fa-ti un masaj in timp ce te dai.
Se spune ca nu dispar niciodata, dar se micsoreaza.
Ele se fac doar daca slabesti sau te ingrasi brusc.
Sau poate pielea ta nu e destul de elastica.