| Nikcoletta a întrebat:

Acum câteva luni m-am dat pe leagăn după care am căzut și m-am lovit la cap (de trotuar).
Imediat am observat că aveam puțin sânge pe cap și l-am acoperit cu pansament.

Nu m-am dus la doctor.
Pot face hemoragie dacă am sângerat?
Menționez că mi-a trecut imediat, lovitura nu a fost prea mare. Dar totuși de ce am sângerat? Poate fi ceva grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Ai sangerat pentru ca te-ai lovit, la fel cum te lovesti cand te julesti la mana sau oriunde altundeva.

Daca pana acum nu ai patit nimic, nu ar trebui sa fie nimic rau. Avem cam toti lovituri din copilarie la cap si totusi suntem aici.

Dar medical vorbind si sigur 100% noi nu stim asta, pentru ca nu suntem acolo sa te consultam, nu am facut un RMN cerebral si nu l-am analizat. Daca totusi vrei sa faci un control, poti sa faci asta.

Seara faina!

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ce hemoragie? Te-ai izbit, din cauza asta aceasta ai sângerat. Se poate intampla oricărui copil. Chiar si oamenilor mari. Rana se curăța cu apă oxigenată și, dacă voiai, puteai ține o compresă cu apă rece sau gheață. Dacă nu te doare, mergi mai departe... Nu te mai gândi.

| morfeo a răspuns:

Poate ca a fost doar o simpla plaga, dar pentru linistea ta ai putea sa mergi la doctor sa vezi ce-ti zice

| Unknownzgw a răspuns:

Vascularizația superficială este bogată la nivelul acelei regiuni.

Totuși, o sângerare la acel nivel nu reprezintă un pericol deosebit.
Deși cantitatea de sânge poate fi impresionantă uneori, pentru copii și pentru mămici, în mod special.

| Maeve a răspuns:

Daca nu ai simptome acum, inseamna ca esti ok.