| Sisjjssjjsjs a întrebat:

Acum câteva zile am căzut și m-am rotit astfel încât nimerind pământul într-un fel cu spatele gâtului, dacă are sens. Acum am observat că dacă îmi mișc capul în față suficient de repede și repetat simt un discomfort în partea de sus a spatelui. Ar trebui să mă îngrijorez?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Dupa o asemenea cadere ia o pauza de la miscari repezi si repetate, ca nu-i normal sa-ti provoci dureri doar ca sa te ingrijorezi inutil.
Daca ai cazut cu ceafa ia o pauza din a mai face miscari idioate, ca de este ceva inflamat aoclo nu vrei tu sa-l rupi, deci nu mai face miscari rapide si nici repetate, IA PAUZA si msica gatul incet, ca inflamatia sa se vindece.

| dullcat a răspuns:

Daca nu iti trece in cateva zile mergi la medic.

| vatadezahar24 a răspuns:

Hmm..nu cred ca este ceva grav, mai mult de o leziune, o inflamație. Totuși ar fi bine să mergi la un medic, sa faci un rmn, sa te asiguri ca nu e ceva mai grav.

| MaNumescAlexFabian a răspuns:

O întâmplare ciudată, dar nu prea gravă.
Când ai căzut și ai rotit capul și gâtul, este posibil ca să ai strâns sau să ai rănit mușchii sau ligamentele din zona respectivă.
Discomfortul pe care îl simți în partea de sus a spatelui poate fi cauzat de o serie de factori, cum ar fi:
Strânsul mușchilor: Mușchii din zona gâtului și a spatelui pot fi strânși datorită căderii și rotirii. Acesta poate cauza durere și discomfort.
Rănirea ligamentelor: Ligamentele care conectează oasele din zona gâtului și a spatelui pot fi rănite datorită căderii și rotirii. Acesta poate cauza durere și inflamație.
Inflamația: Inflamația în zona respectivă poate fi cauzată de căderea și rotirea, ceea ce poate duce la durere și discomfort.
În general, aceste simptome sunt temporare și vor dispărea în timp. Dacă simțiți că durerea și discomfortul sunt severe sau persistente, ar fi bine să consultați un medic, daca nu, puteți să încercați să vă relaxați și să vă mișcați capul și gâtul în mod regulat pentru a evita strânsul și inflamația.

Sanatate!