| DenisaMaria15 a întrebat:

Acum ceva timp am luat 2 pastile de a doua zi in aceeași luna, nu am avut nici o problema, apoi am mai luat una peste mai mult timp, dupa vreo 5-6 cicluri am luat din nou acum încă una, este a 4 a oară când iau. De fiecare data m-am protejat însă aceasta pastila am luat-o ca sa fiu eu sigura, sa iau toate măsurile si sa fiu precauta. Menstruatia trebuia sa îmi vina peste vreo 2 săptămâni, însă azi, a 7 a zi după ce am luat pastila, am dureri groaznice, durerile pe care le am de obicei de burta și spate in timpul menstruației, doar ca nu mi-a venit deocamdată, ma aștept sa îmi vina zilele astea dar de ce am dureri groaznice acum si nici măcar nu mi-a venit? Sânii sunt umflați și sensibili și azi când am mers la baie am văzut un firicel de sânge pe șervețel și apoi pe chilot secretie ROZ, avea culoarea roz deschis. Ce se întâmpla? O sa pățesc ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Corina64 a răspuns:

Ai luat 4 pastile in decursul unui an, ceea ce este foarte mult, ca sa fi sigura ca nu rămâi însărcinată chiar și in urma unui contact sexual protejat te sfătuiesc sa discuți cu un medic și sa găsești o alternativa pentru asta, exista multe metode care previn o sarcina și nu sunt periculoase. Evita sa mai iei aceste pastile deoarece pot fi periculoase și pot implica riscuri majore asupra sănătății tale. Acele scurgeri de datorează pastilei, ciclu tău menstrual a fost dat peste cap. Data viitoare evita sa mai iei aceste pastile inconștient.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ai bagat 4 bombe hormonale in corpul tau si inca te mai intrebi ce se intampla?
Efectele negative, ale acestor pastile, se intampla!
Mai vorbim peste cateva luni daca nu incepi sa ai dureri de sani, noduli mamari, chisturi ovariene, fibroame, posibil ingrasare sau slabire masiva samd.

| Furnicuta000 a răspuns:

Ai mare grija. Pastila asta e o bomba hormonala, poata sa si ucida, de asta se interzice a se lua de mai mult de 2-3 ori pe an.
Te rog nu mai face prostia asta. Daca folosesti prezervativ nu e niciun risc de sarcina. Poate doar daca se rupe dar si riscul ala e foarte mic.
Deci daca tu ai luat atatea pastile intr-un timp foarte scurt e normal sa ai astfel de simptome, o sa treaca, daca se inrautatesc mergi la un ginecolog si spune-i ce ai facut

| Floridori a răspuns:

Acest comportament iresponsabil, de absoluta nepasare in ceea ce priveste propria ta sanatate si de totala imbecilitate se explica si are justificare numai daca ai un anumit tip de retard mintal sau ai fost obligata si amenintata sau batuta sa iei acele pastile.

Daca esti in toate facultatile mintale, nu ai fost batuta si fortata sa le iei, ai folosit prezervativul si totusi ai decis sa iei doar de drag, ca pe bomboane, niste pastile care au continutul de levonorgestrel a 75 de anticonceptionale normale (tratamentul pe 3 luni si jumatate) intr-o singura pastila, atunci nu ai nici macar o scuza pentru acest comportament.Si o gaina ar lua decizii mai intelepte.

Sangerarile anormale, ciclurile neregulate, durerile, desfasurarea anormala a menstruatiilor, sunt cateva dintre multele efectele adverse ale pastilei de a doua zi.Ca sa nu mai spunem ca tu ai luat 4! Si le-ai mai luat si absolut degeaba...

Unde nu-i cap, vai de picioare...