| lauracostina a întrebat:

Acum cinci luni am facut cistita si am mers la medicul de familie.Am luat tratamentul dar dupa o saptaman-doua, apreau din nou dureri, de multe ori era vineri seara si nu puteam merge la medic asa ca intrebam farmacista. Vre-o daua luni m-a tinut asa. Mi s-a spus ca trebuie sa fac analize, dar acceste analize se fac dupa vreo trei saptamai de la terminarea tratamentului dar nu puteam sa stau atat pentru ca senzataia de a urina des aparea din nou.Am fost asa pana am mers la urgente unde mi s-a dat un tratament mai bun, dar destul de costisitor. Dupa acel tartament nu am mai avut nicio problema timp de doua luni si am tot amanat sa merg sa fac analize pentru ca nu aveam nici bani.Acum a aparut din nou senzatia de usturime si urinari dese si nu stiu ce sa mai fac, va rog ajutati-ma. Daca incep iart tratament nu pot face prea curand analizele, iar daca mai astept un timp imi este frica sa nu patesc ca inainte, va rog ajutati-ma cu un sfat! Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| adeana a răspuns:

Medicul de familie trebuia sa iti ia proba de urina sa-ti faca urocultura (sau cum se numeste) si pe baza rezultatelor sa-ti dea tratament. Deci e sigur cistita?
Este o sansa mare sa ai o infectie urinara mai grava, care trece doar cu antibiotice (recomandate doar de medic, nu de farmacista) si cu grija din partea ta - sa-ti fie cald mereu in zona cailor urinare. Trebuie sa eviti alimentele care dau hiperaciditate gastrica (cele care contin zahar rafinat si faina, cum ar fi prajiturile sau biscuitii), dar si carnea, mancarurile picante, sucul de portocale, ceaiul, cafeaua, bauturile pe baza de cola si alcoolul.
Este necesar sa consumi multa apa care o sa-ti curate caile urinare. Un alt remediu ar fi sa consumi 1/2 litru de apa, amestecata cu o lingurita de bicarbonat de sodiu (de doua ori pe zi) - e cam nasol gustul, dar functioneaza rapid - scade aciditatea si nu te mai ustura. Foarte bun este si sucul de mere - incearca unul care sa nu fie indulcit, de preferat 100% continut mere.

Cand simti nevoia sa urinezi sa mergi imediat la baie, sa nu abtii, pentru ca in acest fel favorizezi dezvoltarea bacteriilor in tractul urinar.

Fa tot posibilul si mergi la alte analize si incearca sa iei tratamentul asa cum este prescris, ca sa eviti probleme mult mai grave in viitor.

5 răspunsuri:
| danutza a răspuns:

Cu cistita ai mereu probleme daca nu te crutzi cum se spune fara bluze cu burta goala si pantaloni cu talia joasa e cam naspa asa ...cu cistita asta se confrunta o prietena de-a mea de vreo 2 ani sad

tundenana
| tundenana a răspuns:

Mergi acum la analize... numai sta ...inainte sa incepi sa iei ceva... si mie mi s-a intamplat sa creada medicii ca am cistita... asta a fosta cum cativa ani buni inca eram studenta... nu stiam eu pe atunci ce si cum... acum totul e clar... dupa analizele de urina mi-a iesit ca de fapt am probleme cu rinichii... am niste pietricele ii zic eu care sunt prea mari pentru a fi nisip si prea mici pta fi piatra deci intre... si de cate ori raceam faceam de fapt o criza de rinichi... ce se manifesta cu urinari frecvente, dureri la urinat si sange in urina... am facut o cura de jumatate de an cu ceai de ghimbir... nu glumesc... nici eu nu am crezut ca va trece... crizele aparea tot mai des si ma deranjau... am zis ca nu am nimic de pierdut asa ca am facut cura... dupa jumate de an de ceai de ghimbir a cate 3 cani pe zi pot sa zic ca de 6 - 7 ani nu am mai avut nici o criza... ghimbirul este un puternic dezinfectant, un antibiotic natural, un antiinflamator exceptional asa ca ti-l recomand... cum se prepara ceaiul de ghimbir? simplu... tot secretul e ca ceaiul se face din radacina de ghimbir... se gaseste la orice supermarket mare gen Real, Carfour etc... cumperi radacina de ghimbir... pentru un ceai (3 portii pe zi) eu foloseam o bucata de ghimbir cat degetul aratator... il spalam bine si il radeam pe razatoare - cea cu care razi si cascavalul, puneam la fiert un litru de apa cand clocotea puneam ghimbirul macinat, fierbeam un minut dupa care stingeam aragazul si il acoperam 30 min... dupa 30 min obligatoriu se strecura iar lichidul obtinut - ceaiul se bea neindulcit eventual cu un pic de lamaie... cate 3 cani pe zi... mentionez ca este iute... nu te speria primele 2- 3 zile vor fi mai grele dupa care te obisnuiesti, incearca sa nu bei ceai inainte de culcare cu 2 ore ca este ca o cafea energizant natural...
Asa ca sfatul meu este sa numai stai, nu amana urocultura pentru este absolut necesar pentru a vedea ce ai... in plus din urina ti se va face si antibiograma... si vei stii exact ce antibiotic e bun pentru tine fara sa experimentezi 10 feluri si sa ajungi sa ai si imunitatea scazuta ...multa sanatate

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Pentru a elimina durerile specifice cistitei (stiu ca sunt cumplite), bea ceai de matase de porumb si nalba.
Timp de 10 zile, fa bai calde de sezut cu coada calului, o data pe zi, timp de 20 de minute iar o ora pe zi pune compresa calda cu otet de mere in zona vezicii urinare.
Ia ulei de oregano (este un antiseptic puternic).
Ar trebui sa-ti faci o antibiograma si o urocultura, ca sa iti prescrie un tratament personalizat.
Sanatate!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Du-te inapoi la urgenta si interneaza-te pentru analize. Spune-le ca faci infectii urinare trenante si repetate si te vor interna ca sa gaseasca cauza. Ma gandesc sa nu ai cumva vreo malformatie vezicala.

| lauracostina explică:

Va multumesc tuturor pentru sugestii! Am mers la medic si acum urmez un tratament injectabil cu un antibiotic destul de tare. sper sa aiba efect.