| frick a întrebat:

Acum doua saptamani am fost diagnosticata cu mononucleoza hepatica.Sincer,nici nu stiu de unde am luat-o pentru ca nu m am sarutat cu nimeni de ceva timp si prin celelalte moduri se ia destul de greu.Intrebarea mea este daca dupa ce "ma fac bine" o sa fiu contagioasa pe viata? Adica cu cine ma sarut, o sa ii dau boala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Yang a răspuns:

Nu o sa fii contagioasa dupa terminarea perioadei de tratament, nu neaparat prin sarut se ia prin aer, la scoala, obiecte imprumutate de la altii cu care ai intrat in contact. Ceea ce spui tu initial a fost un virus pe care l-ai luat acesta se numeste epstein-barr care dupa o perioada de incubatie se transforma in mononucleoza fie hepatica sau infectioasa, este o boala care se manifesta in special la tineri

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, n-o sa fii contagioasa pe viata, ci doar maxim 6 saptamani din momentul debutului.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat