anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum o luna a m fost la ginecolog am avut 8 saptamani ieri am fost iarasi 12 saptamana.si mi-a zis ca fatul e mort.nu sangerez si nu ma doare burta.nu se poate ca a gresit la echo? eu nu sunt in pericol? ca dupa parerea ei e mort fatul de 2 saptamani.va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Se poate sa fi gresit la ecografie, desi posibilitatea este extrem de mica. Nu e nevoie sa ai dureri sau sa sangerezi, pot trece saptamani fara simptome si sa te trezesti cu o hemoragie catastrofala sau o infectie severa. Da, esti in pericol, si daca e adevarat ca fatul e mort fiecare ora te pune si mai mult in pericol, fiindca practic fatul putrezeste in uterul tau. Daca faci hemoragie sau infectie poti sa-ti pierzi viata sau sa ai nevoie de scoaterea completa a uterului pentru a-ti salva viata. Asadar, trebuie maine la prima ora sa mergi la spital la ginecologie. Alege cel mai bun spital din zona ta, cu cea mai mare maternitate. Acolo ti se vor face ecografii si alte investigatii si daca intr-adevar cordul fatului nu bate, vei face maine sau in cel mai rau caz poimaine intrerupere de sarcina. Multe sarcini (mai ales prima sarcina) se opresc in evolutie la 6 saptamani, fara ca asta sa insemne ca mama nu poate avea copii sanatosi si frumosi mai tarziu. Dar e extrem de important sa faci chiuretajul cat mai urgent daca copilul este intr-adevar mort in uter. Sincer, la 12 saptamani, fatul se identifica cu usurinta, as fi extrem de uimita sa se fi facut vreo eroare.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Mergi urgent la medic, sanatatea dar si viata ta este in peticol.

| Barajag a răspuns:

Am avut o prietena care a stat cu fatul 6 luni, insa murise cand avea 5 luni si altfel a inceput sa se descompuna in burta si ea nu a avut nimic pana cand s-a dus la control, avea stari de ameteala, de voma si avea si sangerari abundente, putea sa moara daca nu se ducea. Du-te cat mai repede la un doctor sa-ti spuna daca sigur mai traieste sau nu.Sanatate!

| Anto97 a răspuns:

Are dreptate vallery. Du-te la alt doctor ca esti in pericol mare daca este adevarat ce a spus acel doctor! of

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

M-ai inearca un alt ecograf

| vallery a răspuns:

Du-te repede, repede la un alt doctor. Dar daca e adevarat ceea ce ti-a zis asta la care ai fost, sigur esti in pericol. Nu mai astepta si du-te azi la un alt doctor!