Cantitatea e insignifianta în asa fel sa îți faci griji privind acest aspect. Ai redus complet procesul de a face cancer din ziua în care ai renunțat. Plămânii se regenerează și la cei ce fumează tabac-uri de 40 ani, la tine probabil s-a întâmplat. acest lucru într-un timp foarte scurt.
Ai câștigat și pariul, și plămâni sănătoși din prima zi pana în ultima în care ai ales sa nu mai fumezi ai câștigat totul.
Am fumat eu 2 pachete de țigări timp de 7 luni din cauza anxietății severe și brusc într-o zi mam lăsat, ca asa am decis eu! De atunci niciodată nu am mai pus gura pe tabac.
Cantitatea e mica, insignifianta având în vedere timpul precizat ds tine. Doar dacă aveai o patologie preexista pulmonara poate conta acest timp.
Depinde numai de capacitatea ta pulmonara si de sistemul tau imunitar, cat este de puternic sau slabit.
pana nu se face o radiografie pulmonara nu putem stii daca ti-au fost afectati plamanii si cat, dar toxinele inghitite nu ai cum sa le mai scoti din corp.
Ce poti face acum, este:
- sa nu mai pui niciodata tigara sau vaping in gura si nici sa nu stai in mediul (incaperea) in care se fumeaza sau vapeaza, fiindca inhalezi acelasi procentaj de fum toxic, ca cel care trage din tigara.
- sa-ti fortifici sistemul imunitar, ca sa lupte cu o posibila inflamatie produsa de toxine, luand pentru 3-6 luni suplimente cu: Vitamina C si Zinc.
Un pariu total inutil și infantil. De ce ai vrea sa ii demonstrezi cuiva ceva? Incompetenta ei, faptul că fumează cred că era un semn destul de clar că nu merită să îți bați capul. Toxinele astea despre care vorbești sunt chimicale. Aceste chimicale dispăr din momentul in care te lași de fumat ( depinde de organism, poate dura și o zi, doua ). In 3 săptămâni nu aveai ce sa pățești încât să ne referim la probleme ale plămânului in sine, așa că fa sport, hidratează te bine și fa exerciții de respirație ( astea pentru a te asigura că totul e ok ).
Faci ce m-a pus sa fac obligat/fortat sotia mea cand aveam plaminii afectati de praful inghitit in anii de lucru in constructii, in urma recomandarii medicului de familie. M-a dus la munte, m-a tinut acolo aproape o saptamana, iar catre final, cu toate ca respiratia imi era in pioneze, si nu respiram la capacitatea normala, a tras de mine pe un urcus abrupt de peste 1000 de m lungime. Eu, "ca mor!", "ca nu mai pot!" , imi scuipam plaminii aproape, dar am tras si am rezistat cu mici pauze. Cind am ajuns sus, am simtit cum plaminii mi s-au eliberat si am putut respira normal, cel putin pentru o perioada de timp.
Cam asa ceva ai nevoie. Mergi la munte macar o saptamana, si urci rapid o panta abrupta, tragind de tine cit poti de mult. Nu va fi usor, dar sigur vei veni cu plaminii curati acasa.
O să dispară dacă nu mai fumezi. E uimitor ce poate corpul uman să îndure. O să îți revii repede, nu e ca și cum ai fumat ani de zile. E posibil să începi să tușești mai mult după o vreme, dar asta înseamnă că toxinele sunt eliminate din plămâni.
Asta se întâmplă când faci pariuri prostești si nu stii biologie de 5-8.
Organismul tău nu e un depozit de toxine, ai organe specializate, gen ficatul, care le metabolizează si le elimini prin urina. In același timp plămânii tai secretă o mucoasa care capturează particulele alea din fum.
Vestea bună e ca n-ai o problemă cu toxinele, vestea proastă e ca daca asta e nivelul la care știi tu biologie, cine știe cu ce ceai dubios o sa te otrăvești in cativa ani ca sa scapi de nu știu ce boală imaginară diagnosticată pe net.
Se va întâmpla de la sine. Sunt fumători de câțiva ani care nu au probleme, pentru trei săptămâni nu e nimic
Se elimina de la sine toxinele, stai linistita, nu-ti face probleme, doar sa NU mai fumezi de acum in colo.