anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum o lună am fost la medicul de familie să-mi prescrie anticoncepționale dar doctorița mea nu vrea să mi le prescrie și m-a pus să-mi fac analize de sânge. Am făcut analizele și totul era în regulă. Când m-am dus din nou la ea cu ele, mi-a spus că nu am nevoie, că nu vede motivul pentru care să le iau! straight face Aș putea să le iau, chiar dacă ea nu mi le-a prescris?
pe. s. Am 18 ani fără 2 luni și mi-am început viața sexuală.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dotr a răspuns:

Nu e atat de indicat sa iei de capul tau, pe langa toate aste nu iti fac atat de bine pe termen lung o sa ajungi la 25 de ani sa nu arati prea bine si atunci sa vezi belea... mai bine foloseste prezervativul, e senzatia mai slaba dar e mult mai bun...

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Anticonceptionalele le prescrie ginecologul, dupa consult ginecologic. Nu este treaba medicului de familie si nu aveai nici un motiv sa te duci la el.
Nu, nu poti lua in ruptul capului contraceptive dupa ureche. te duci din nou la ginecologul la care ai fost in prima luna de la inceperea vietii sexuale si soliciti o noua consultatie, in vederea obtinerii de contraceptive. La sfasitul consultatiei, iti va da reteta.

| Agnes00 a răspuns:

Majoritatea femeilor iau anticonceptionale de capul lor. Asta duce la dereglarea masiva a menstruatiei si la probleme hormonale, dar nu numai. E bine sa-ti fie prescrise, pentru ca daca ti se intampla ceva nu poti sa dai vina decat pe tine.

| furios4you a răspuns:

Dupa ce faci 18 ani o sa iti dea. cel putin e obligata. pana nu ai 18 ani nu se risca nimeni pentru ca daca iei ca vaca 10 pastile sau faci o complicatie ea este direct vinovata.