| FOOLSmanXxl a întrebat:

Acum o sapt am scăpat pe mine ulei încins pe picior! Dar acum după o sapt când îmi scot soseta din picior se ia pielea de unde am scăpat ulei și este rosu, ma doare doar când scot soseta! Știți ceva leacuri băbești sau ceva creme?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca puneai miere de albine organica, imediat cum te-ai oparit, pana acum erai vindecat.
Mergi la farmacie si cere o crema pentru arsura/opareala CU antibiotic, fiiindca dupa 1 saptamana, poate fii deja o infectie.
Daca nu trece nici cu crema in 2 zile si nu dispare roseata, mergi al medic de urgenta.
Sanatate maxima!

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Iti spun eu ce sa faci, fiindcă am pățit-o si eu, ca si tine.
Dacă vrei sa te vindeci RAPID si fara sa ramana cicatrice, te duci la farmacie și cumperi așa:

- Cicatridina Spray
- ser fiziologic (solutie sterilă)
- pansamente COSMOPOR (diferite mărimi, depinde cât de mare e rana, te va intreba)

După ce speli rana cu ser fiziologic, dai un puf/două cu sprayul pe rană si aplici pansamentul. In 30 min se formează o coajă destul de consistentă, insă rana pare vindecata doar in exterior, in interior inca te va durea, dar, in cateva zile, te-ai vindecat.

Cu leacuri băbesti nu cred ca te vindeci, Si ai grijă cu arsurile, nu te juca! Nu e de glumit cu ele, fiindcă se infectează enorm de rapid. Nu sunt niste răni obisnuite.
Si eu am stat cateva zile tot așa, fiindca am crezut ca rana se va vindeca de la sine. Insă, nu a fost deloc așa. O farmacista mi-a zis sa imi dau cu NEOPREOL (cremă) insă nu am suportat-o decât 5 minute pe rană. Imi dădea dureri ingrozitoare. O alta farmacista mi-a dat sa-mi dau cu DERMAZIN.(cremă) A fost alta greseala. Era OK cu crema asta, insă descopeream zilnic că rana nu va face niciodata cojită, din cauza cremei care o înmoaie, imediat ce apare.
Și-asa, am ajuns sa cumpăr, ceea ce trebuia să iau de la inceput: Cicatidrina spray, A trecut instant...
Sănătate multă, să te faci bine!