| bernylory a întrebat:

Acum o saptamana fetita mea a racit f puternic, de fapt a facut pneumonie[baietelul a luat de la gradi, a fost pneumonie virala si astfel s-a imbolnavit si micuta]degeaba am incercat sa-l tin pe baiat departe de fetita pentru ca cea mica tot a contactat boala, fiind si mai mica la doar o luna..., baiatul a luat antibiotic sirop[cefalexin]si asa a acapat mai ieftin si fara intepaturi in schimb fetitei au trebuit sa-mi faca internare de zi si au bagat-o imediat pe injectabil[seftrion, dexona, aerosol, gentamicina]a facut injectii 9 zile, ne-a externat si acum continuam cu amoxicilina sirop[desi i-a trecut acum pneumonia]deci are 13 zile de antibiotic si un sirop eurespal pentru tuse.Ingrijorarea mea este ca ea in maternitate a 2 zi a facut icter fiziologic pronuntat pe piept, fata, maini, piciore si albul ochiului, a fost tinuta la lampa uv cam 4 zile cate 4 ore, pana cand i-a disparut galbenul din albul ochiului si am fost externate dar inca mai avea icter, pe bilet de iesire scria icter fiziologic, dar nu prelungit.LA 2 saptamani am fost la dr de familie pentru a vedea cum se vindeca buricul, atunci dr mi-a zis ca mai are f putin icter, oricum era spre vindecare, mie nu mi-se parea deoarece este putin creola la fata si nu-mi dadeam seama[la baiat il cunosteam imediat pentru ca este blond si alb la fata, iar culoarea palida-galbui imediat am constatat-o]insa la fetita era mai greu, dar pe corp fetita evea culoarea normala roz.Acum la o luna, a trebuit sa-i faca seftrion[un antibiotic puternic dupa parerea mea]pentru ca ii trecea f lent infectia, a facut atat de multe zile, in clipele acelea de teama ca este atat de mica si o supun la asa tretament, am uitat sa intreb dr pediatru daca mai este icterica la o luna, dar eu am uitat sa intreb si nici dr nu a pomenit ceva ca ar avea si a bagat-o pe seftrion, la prima doza cand am ajuns cu ea acasa s-a albit toata la fata si corp [era alba ca varul de parca era pusa la neon]a stat asa toata noapte de un alb strident pana si pe fundulet]a doua zi era din nou roz, am interebat dr si mi-a zis ca nu-si da seama ce a fost, am intrebat daca mai are icter si mi-a zis ca nu, dar greseala mea a fost ca n-am intrebat inainte de tratament, pentru ca dupa acea reactie de albire, era si normal sa nu mai fie. Am citit prospectul la seftrion si acolo scrie sa nu se adm.la copii cu icter[hiperbilirubinemie]pentru ca da leziuni la niv. cerebral[encefalopatie bilirubinica]se separa albumina de bilirubina, ceva de genu.MA gandesc ca poate asta este cauza de s-a albit in halul ala, dar sper din tot sufletul ca daca la 2 saptamana mai avea f putin icter ma gandesc ca la o luna nu mai avea[sper]si i-as fi zis dr dar probabil se enerva pe faptul ca n-as avea incredere in ea ca dr[dar nu sunt sigura mai ales ca atunci cand a consultat-o nu era nici o lumina prea buna in acea camera ca sa-i poata vedea bine coloratia pielii si nu prea a dat atentie la acest aspect, ea era concentrata asupra pneumoniei. Fetita se simte bine, zambeste, dar totusi stau cu teama, deoarece am facut mult tratament ca sa tin acea sarcina si acum toata atentia este asupra fetitei si de aceea imi fac f multe griji.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| georgegs a răspuns:

Du-te.inca.odata.la.spital.ca.sa.fi.sigur.ca.nare.nimic
si.spune.de.acel.seftrion.si.fai.si.analizele.santate.
sper.sa.se.faca.bine,.

| bernylory explică:

Revin, am uitat sa precizez un alt aspect, la aerosol s-a folosit adrenalina, si am asociat acea albire a fetitei cu faptul ca sotul acum cativa ani a facut conjunctivita la ambii ochi si erau fff rosii de foarte multe zile si nu putea merge la serviciu de rusine si se tot ducea la dr sa-i puna adrenalina in ochi, iar in urmatoarele minute se albeau de nici nu ziceam ca ar avea conjunctivita, tinea cateva ore si apoi cand trecea efectul adrenalinei se roseau din nou si iar terbuia sa-si puna adrenalina