| hopelessbaka a întrebat:

Acum o saptamana mi-am luat glicemia si aveam 128.Am facut asta si azi dimineata si aparea 113.In intervalul acesta, de o saptamana, am incercat sa mananc cat mai putin dulce.
Exista sanse sa am diabet? Imi este cam frica.

PS: Si bunica mea are diabet.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mihai895 a răspuns:

128 nu este foarte mare...in primul rand depinde cand ti-ai luat glicemia. Dimineata este mai mica iar dupa masa creste si in cursul zilei. 128 nu inseamna ca ai sanse mari sa faci diabet. Poate inainte ai mancat mult dulce sau mai mult decat normal.
Cand ti-ai luat glicemia acum o saptamana? Dimineata pe nemancate sau in cursul zilei? Si ca sa iei in discutie un diabet trebuie sa fie peste 130 de doua ori consecutiv dimineata pe nemancate sa zicem la cateva zile-o saptamana distanta.

| hopelessbaka explică (pentru Mihai895):

De fiecare data mi-am luat-o pe nemancate.
In cele din urma, am vorbit cu un doctor specializat si a spus ca nu este bine dar nici foarte rau. Mi-a recomandat sa ma internez o zi in spital si sa fac toate analizele pentru a fi sigura.

3 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Nu, dar ai grija, deci ai observat ca daca ai renuntat la dulce indicele glicemic este mai scazut.
Renunta la dulce/la prajeli/mananca supe/carnea fiarta ori gratar.
Ar fi bine sa iti faci o analiza de sange pentru glicemie, este mai indicat si asa vezi daca ai si alte afectiuni.
O zi buna sa aihappy

suntserios
| suntserios a răspuns:

Orice trece de 110 poate anunta un posibil diabet. 128 e foarte mare, mult peste limitele normale, cred ca e cazul sa faci niste analize serioase