Buna
Sa faca un control imediat, eu stiu ce inseamna sa ramai fara aer!
Sa aiba in permanenta la el bomboane foarte mentolate pe baza de eucalypt si un creion nazal!
Astea la mine nu lipsesc din poseta.
Dar cel mai indicat ar fi sa il vada un doctor cat mai urgent...
Posibil sa fie o raceala puternica la plamani.
O zi buna
Prietenul tau trebuie sa-si cunoasca corpul, deficientele lui, precum si tratamentul in caz de nevoie. Daca merge la medic si i se constata ca sufera de asm, atunci va avea prescris tub de aerosol, pe care sa-l foloseasca in caz de nevoie (criza).
Cei din anturaj (familia, prietenii), de asemenea, este bine sa se informeze despre metodele de prim ajutor in cazul prezentei unei asemenea boli printre ei.
La fel este si incazul altor boli care se pot face crize: diabet zaharat, epilepsie, boli cardiatice, etc.
Dar sa zicem ca uita sa ia ceva la el si ramane fara aer, si cineva sa-l gaseasca dupa cateva ore, mai poate fi salvat?
Dupa cateva ore?
Sansele scad cu fiecare minut.
Fara respiratie, un om moare in maxim 10 minute,
Daca e inconstient dar are respiratie redusa, atunci mai are sansa de supravietuire.
Dacă ești tu îi poți face respirație gura la gura...sau poate chema ambulanta.
Probabil are astm.Trebuie sa se duca neaparat la un medic de specialitate.Si in caz ca are astm, ventolinul ( un inhalator special pentru crizele de astm) ajuta foarte mult. Si eu am astm bronsic la efort. Important e sa consulte un medic.