Psihologul este o persoana care a terminat o facultate de psihologie.Acesta nici macar nu poate face psihoterapie, cu exceptia cazului in care are o supraspecializare si a devenit psiholog clinician, sau psihoterapeut.
ADHD-ul este o tulburare cu baze fizice, localizate in zonele responsabile cu atentia si concentrarea, la nivelul lobilor frontal, parietal si occipital, dar si la nivelul ganglionilor bazali.
Pentru a ameliora simptomele, este necesar sa se ajunga la un echilibru, sa "se regleze" receptorii responsabili cu atentia, mai exact cu captarea anumitor hormoni, iar acest lucru are loc la nivel chimic, prin aportul anumitor substante care sa stimuleze acei receptori, imbunatatind concentrarea si atentia.
Psihologul ajuta in cazurile in care exista conflicte interioare, traume nerezolvate, blocaje de natura emotionala etc.
In cazul unei afectiuni originate fizic, te poate ajuta doar un medic, iar in cazul acesta vorbim de psihiatru (sau neuropsihiatru). Psihoterapia poate fi de ajutor, pe langa tratamentul medicamentos, dar psihoterapia se face doar cu un psihoterapeut (medic psihiatru sau psiholog clinician/psihoterapeut).
M-ai intrebat intr-un alt topic si despre tulburarea bipolara, dar si despre TOC.Profit pentru a-ti raspunde aici.
Aceste tulburari nu se vindeca in sensul in care sa iei tratament o perioada si apoi sa nu mai ai treaba.Este necesar tratament continuu, pentru a tine simptomele sub control.
Substantele continute de medicamentele specifice, actioneaza fizic si in mod direct asupra receptorilor responsabili de acea tulburare.De exemplu, in tulburarea bipolara este mai dificil, deoarece exista perioade de depresie, la fel cum exista perioade de manie.In acest caz, se folosesc antipsihotice, pe langa alte substante, acestea avand rolul de modulatori.
In cazul TOC, este necesar sa se inhibe diferiti receptori in cortexul orbitofrontal, cortexul cingular anterior, ganglionii bazali si talamus.
Aceste actiuni determina circuitele neuronale specifice sa functioneze la parametri normali, sau cat mai aproape de normal.
Vorbim de tulburari neuropsihice, deci de tulburari mintale ce au origine fizica/patologica.
Te ajuta la nivel emotional sa mergi la psiholog? Probabil ca da.
Psihologul poate trata afectiuni neuropsihice? Cu siguranta nu!
Da,frumos raspuns, nu te contrazic dar tulburarea obsesiva se poate vindeca la psiholog prin autocontrol, iti spun 1000000000000%, dar depinde de la caz la caz nu toti, dar exista pastile care ajuta la o mai buna functionare a concentrarii? nu stiu eu unul ma indoiesc grav de tot .Nu inteleg cum e procesul de la adhd.
Adhd nu se vindeca niciodata, este o boala mostenita genetic ca si sindromul Down si daca nu incepi terapia cand esti copil, 6- 7 ani, mai tîrziu cand esti adolescent sau adult numai faci nimic deoarece cu trecerea anilor boala avanseaza si nu există leac, nici un psiholog nu te poate ajuta, ei doar i ti iau banii pe ședinte cam 250 lei, ca sa nu te ajute cu nimic, ei spun ca totul depinde numai de tine sa vrei sa te auto vindeci, evident este o mare minciuna, deoarece nu depinde de tine vindecarea, ce varsta ai?
Da evident ca e minciuna, vinecarea depinde de organismul tau +munca ta + medicamentatie, dar depinde de la boala la boala, la adhd nu prea cunosc eu am 24, pai si se ia medicamentatie de la varsta de 7 ani?
Caută pe Google ce inseamna ADHD si vei vedea ca este o boala neurologica a creierului, aceasta afectiune nu se vindecă dar scopul unui psiholog este acela de a te ajuta sa ai un respect de sine crescut sa faci față dificultatilor acestei boli, evident ca nu vor reusii psihologii sa faca mare lucru, dar ei incearca.
Am mai cautat pe net dar nu stiu ce sa zic, asa si la tulburare obsesiva zicea ca nu se vindeca dar se vindeca, crede-ma! dar nu ai raspuns pai si e ok sa iei pastile de la varsta de 7 ani?
Gîndeste te la copiii care se nasc cu diabet si de la varste fragede 6-7 ani fac insulină, de ăia ce mai spui? Este normal sa faca insulina de la varste asa mici? Da este normal deoarece daca nu face insulina nu poate tine sub control valorile glicemiei, asa si in cazul tau, fara pastile nu poti sa ti in frîu boala, asa cum diabetul nu are vindecare dar se poate controla cu regim si insulina, la fel afectiunile neurologice nu se mai indecă dar cu pastile le mai ameliorezi pe moment.
Nu cunosc Cristi, de asta am intrebat, dar tu cunosti gen boli care se vindeca cu pastile? intreb din necunostiinta de cauza, hepatita stiam ca merge dar altele?
Nu sunt medic. Trebuie sa discuti cu medicul tau de familie, el este in masura sa te ajute.
Frumos raspuns, imi place ca vorbesti doar daca cunosti, nu frate, eu am doar o problema mica la ficat, nothing more.
mafteiherohero întreabă:
Constantin141516 întreabă: