doiny
| doiny a întrebat:

administrarea de anticonceptionale un timp mai indelungat ( 3-4 ani de exemplu) poate duce la infertilitate, sau persoana care le ia poate ramane insarcinata mai greu dupa incetarea administrarii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| andressa a răspuns:

Fiecare medic are se pare propria teorie! happy Eu stiu de la medicul meu ca trebuie sa faci o pauza de cel putin o luna, la fiecare 12 luni. Explicatia ar fi ca in timpul administrarii lor, ovarele "dorm" si dureaza ceva sa le trezesti daca le-ai lasat sa hiberneze ani intregi. Poate nu se vor mai trezi chiar! Asa ca e bine ca din cand in cand sa le dai un ghiont: "Hey, are you still alive? Ok, go back to sleep then!" happy

2 răspunsuri:
carla
| carla a răspuns:

Din cate stiu eu, poti lua fara nici o grija anticonceptionale. Daca se inceteaza utilizarea lor, pe o perioada intre 3-6 luni ramai insarcinata fara niciun fel de problema :-)

| valyb a răspuns:

Nu neaparat. Sau, sansele sunt foarte mici sa ramai infertila de la anticonceptionale dupa 3-4 ani. Doctorul sotiei, un doctor foarte bun din Constanta, i-a recomandat anticonceptionale 6 luni cu 1-2 luni pauza, si a zis ca asta este frecventa cu care trebuiesc luate anticonceptionalele. Oricum, indiferent de raspunsurile de aici tot la doctor ar trebui sa te duci.