Gandeste-te ca apa carbogazificata sau carbogazoasa are dioxid de carbon.
La presiune dioxidul de carbon face cu apa asa numitul acid carbonic.
Care este un acid usor totusi.
In timp acidul carbonic se spune ca ar eroda smaltul dintilor. In plus, pe langa celelalte actiuni asupra dintilor cauzate de zahar (favorizand dezvoltarea accelerata a bacteriilpr) precum si a altor acizi slabi sau medii pe care ii mai bagi in gura (gen otet, acidul din coca cola - imi scapa momentan numele), precum si a altor actiuni, toate acestea la un loc cauzeaza cariile.
Acidul carbonic e unul dintre motive. Nu este nici singurul, nici principalul. E acolo in pluton.
Sa stii ca afecteaza, deoarece ataca smaltul.
http://webcache.googleusercontent.com/......tp?/search
Singura problema pe care ti-o poate face apa minerala este ca te baloneaza. Exista un mit potrivit caruia apa minerala afecteaza smaltul de pe dinti. Nimic mai fals.
Desi apa minerala contine dioxid de carbon – care poate ridica aciditatea in stomac- nu te ingrijora ca ti-ar putea eroda smaltul de pe dinti. De fapt, ar trebui sa bei litri intregi de apa minerala zilnic ca sa iti afecteze smaltul. Sucurile carbogazoase sunt cele care afecteaza grav smaltul din cauza acidului fosforic pe care il contin. Acesta dizolva calciul din smalt si slabeste rezistenta dintelui.Atentie insa la apa minerala cu arome. Cele mai multe contin zahar si indulcitori artificiali.
chiftelutacrocanta întreabă:
dustru întreabă: