Buna, mi se pare interesant ce ai scris si felicitari pentru initiativa. Mai ales ca sunt foarte multe persoane, mai ales pe TPU, tinere, uneori prea mici chiar, dupa parerea mea, care cauta diverse diete si aleg un anumit tip de alimentatie care nu este foarte sanatos.
O singura mentiune as vrea sa fac. Proteinele animale nu sunt chiar asa de rele precum le-ai descris aici. Cineva complet obsedat de ideea de a slabi s-ar putea trage concluzia din articolul tau ca a renunta la carne este o idee buna. Insa carnea are anumiti aminoacizi pe care nu ii gasesti in legume sau ii gasesti foarte putin. De asemenea, multi ar putea trage si concluzia ca proteinele vegetale sunt mai bune decat cele din carne, ceea ce este complet fals. Am doua articole, sunt in engleza si mi s-au parut destul de bune. Primul pentru ca vine de pe o sursa ca mi se pare destul de credibila, iar al doilea pentru ca explica foarte bine de ce proteinele animale sunt benefice pentru corp.
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/protein/
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/protein/
Pe scurt, ideea ar fi ca este important sa consumam atat proteine animale cat si vegetale. Proteinele animale trebuie consumate cu masura, dar nu trebuie complet scoase din dieta.
Cat despre mine, nu am avut niciodata probleme cu greutatea. Copil fiind am fost extrem de slaba, de genul doua bete infite-n..stii tu unde. Cand am ajuns in perioada adolescentei am inceput sa pun putina carne pe mine, nu mai eram complet slaba, dar nu eram nici plinuta. De la 14, 15 ani greautatea mi-a ramas aceeasi. Insa, ce-i drept, am observat ca in ultima perioada am inceput sa pun putin mai mult decat decat inainte. Inainte puteam sa mananc fast-food dimineata la pranz si seara o luna intreaga si nu m-as fi ingrasat. Acum am pus un kilogram sau doua in plus. Daca pe la 16, 17 ani aveam 1.58 si 48 de kile, acum am aceeasi inaltime si in jur de 50 de kilograme. Insa acum probabil nu as mai putea sa mananc constant fast-food. Dar nici nu aveam de gand. :))
Ceea ce incerc insa sa evit este zaharul pentru ca ingrasa foarte mult si da dependenta si chestiile fainoase, painea, pastele, pizza etc. Adevarul este ca tot mai mananc din ele, dar incerc sa nu o fac in exces.
Referitor la proteine eu merg pe ideea ca daca macar mergi pe 50 - 50 (procente) animal si vegetal e destul de ok. Eu unul tind spre 70 vegetal si 30 animal. Dar sa nu mananci 90-100 animal ca nu e atat de ok pentru organism. Oricat mi-as dori eu sa fiu vegan, din ce am studiat pana acum nu e ok sa renunti la proteina animala.
Chestia e ca daca mananci corect ca un obicei prestabilit poftele dispar incet incet. Pentru ca tu ii dai organismului toate vitaminele si mineralele. Asta iti cere el cand ai pofte de fapt, nu ciocolata sau stiu eu ce. In sensul ca daca mananci un cub de ciocolata sau o prajiturica mica iti astampari pofta. Insa daca vei continua pe ideea ca daca tot ai inceput si n-ai ce face sa termini ciocolata sau ceva de genu, iti va afecta nevoia de dulce si vei simti nevoia de tot mai mult. Si te sabotezi aiurea.
Am inteles insa articolul pe care l-ai oferit ca sursa mi se pare ca incearca sa faca proteinele vegetale sa para foarte dragute, iar proteinele animale complet malefice. Caci vorbeste despre cat de usor sunt de digerat proteinele vegetale si cum contin antioxidanti si cum previn efectele imbatranirii s.a., dar nu spun nicaieri cat de importante sunt si proteinele animale. Nici nu face o mentiune la faptul ca ambele tipuri de proteine sunt importante. Si daca eu vad diferenta si stiu ca ambele tipuri de proteine sunt importante, la fel ca si tine, nu stiu daca un copil de 15, 16 ani o sa isi dea seama de chestia asta daca va citi articolul oferit.
Dieta alcalina este promovata de escroci medicali si bolnavi psihici.
Am dat nota 10, am pus intrebarea la favorite si felicitari pentru faptul ca, ne-ai facut cunoscute lucruri atat de importante despre cum sa te alimentezi pentru a fi sanatos si mai ales pentru a avea energia necesara pentru a putea da vietii tale, actiunile care sa-ti intregeasca viata si personalitatea. O sa mai revin cu raspuns la aceasta intrebare, in masura timpului disponibil. Un gand bun, sanatate si succes pentru toti cei care pot si vor sa-si construiasca viata intr-un corp functional, fara reziduri si fara excese.
Nu am avut. Acum 2-3 ani eram chiar destul de slab, acum am mai pus niște kilograme. Am un amic care lucrează la Herbalife și cică sunt bune produsele de la ăia, dar cam scumpe, și la fel dacă renunți la ele organismul se dereglează și mai mult pui pe tine după. Eu mai fac din când în când mișcare și în rest mănânc mai tot ce vreau, beau bere etc. Cred că și din cauza asta nu mai sunt slab ca înainte. Oricum sunt în limita normalului, sper să nu o depășesc.
Eu am avut probleme cu greutatea a mei spuneau ca sunt prea slaba si chiar asa paream.Fiind slaba ma facea sa par mult mai mica decat varsta pe care o aveam dar nu facem nimic special sa ma ingras pana la o anumita varsta cand am suferit o deceptie in dragoste asa ziceam eu pe atunci ca era o adevarata drama si m-am ingrasat drastic intr-un timp foarte scurt.Atunci mi-au aparut vergeturi pe fund picioare a fost groazni si am crezut ca slabind la loc imi vor trece (eram mai mica nu stiam ca nu asa functioneaza) am ajuns din nou la aproape aceleas kg si m-am mentinut ani de zile. Apoi crescand in varsta m-am mai modificat nu neaparat ingrasat vergeturile nu le mai bagam asa mult in seama pana am suferit o luxatie de rotula ce ma imobilizat la pat. Fara miscare doar stand hraninduma uitandu-ma la tv si pe net din nou am luat in greutate mai mult decat trebuia moment in care mi-au aparut vergeturi in plus pe langa ce aveam si m-am speriat de pofta drastica de mancare asa ca am incercat iar sa ma abtin de la mancare.Acuma sunt cat de cat bine am 50 de kg si 1m50 daca slabesc cateva kg nu ma speriu doar sa nu ma mai ingras.Iar faptul care m-a facut pe mine sa ma ingras si sa slabesc l-am descoperit abia acum. Tigarile stiu ca nu e un exemplu bun dar cand fumam nu simteam foame bagam nicotina si imi extompa senzatia ba chiar imi provoca greata si voma iar cand nu mai fumam sau le reduceam ma ingrasam. Daca mi-am facut vreodata grij pentru aspectul meu fizic mi-am facut nu pentru sanatate sau pentru mine ci pentru cum ma vedeau cei din jur, am crescut si trait cu o conceptie tampita si nu sfatuiesc pe nimeni sa faca asta
Nu ştiu dacă te referi strict la problemele cu kilograme în plus, eu am avut probleme, însă îmi lipseau câteva kilograme.
Prin clasa a8 a aveam puţin peste 30 de kilograme la 1, 60 înălţime, nu îmi plăcea să mănânc, în fine, obligată forţată am luat nişte vitamine şi am ajuns la 40. Apoi am avut o perioadă când sufeream de bulimie, era doar un început.
M-am menţinut ceva timp pe acolo, greutatea varia între 40-45, până când vara asta am slăbit iar şi apropiaţii au început să observe că e ceva în neregulă cu mine, mereu mi se atrăgea atenţia, mi se spunea că nu e ok şi bla bla, dar de data asta nu aveam niciun rol în slăbitul ăla brusc, motivele pentru care slăbisem contează mai puţin. Cert e că acum mi-am revenit, şi am foarte mare grijă să nu mai slăbesc, însă cu toate că mănânc foarte mult nu pot să ajung la 50 de kg.
Acum am 47 la 1, 65 înălţime, dar mă simt bine .
Ma bucur ca te simti mai bine. Iti multumesc pentru raspuns.
Intrebarea a fost pusa in sprijinul celor care au surplus de greutate dar la fel de importante sunt si perspectivele celor care nu reusesc sa atinga o greutate normala.
Am avut si eu probleme cu greutatatea, la fel eram prea slab. Aveam la 18 ani 1.80 si cam 64 de kg. Aratam ca un schelet ambulant.Cat am avut prietena nu am avut problema cu asta, adica vazand ca o fata frumoasa ma place nu prea aveam probleme cu imaginea mea dar dupa ce ne-am despartit parca ceva se schimbase. Vazand mereu ca nu imi place ceea ce vad in oglinda am mers la doctor si i-am spus ca oricat as manca nu pun deloc pe mine. Avand si alte "probleme" de sanatate care daunau la greutatea mea, mi-a recomandat sa merg la un nutritionist si sa incep sa merg la sala. Si asa am si facut. 3 ani mai tarziu ( acum ) am ajuns la 86 de kg si vreau sa ajung la 90. Mereu mi-au placut cum arata barbatii mai masivi si am zis " de ce nu ".
Buna, cred ca tot ce ai scris e cu scopul de a ii ajuta pe cei care se confrunta cu problema asta. Ai scris prea mult , dar cred ca cine e interesat va citi totul si ii vor fi de folos articolele doar daca va pune in practica cele citite. Nu m-am confruntat cu o astfel de problema.A fost o perioada in care am avut cateva kg in plus dar mi-am zis:"Ar fi cazul sa te opresti! Si asa am facut, am renuntat la fel ca tine la sucuri, dulciuri, chipsuri. Am facut si sport si acum cred ca am greutatea ideala pentru inaltimea mea.
Nu dar poti concretiza tot ce trebuie sa stii despre asta in urmatorul lucru: Conteaza alimentatia in procent de 70-80% si miscarea in procent de 20-30%. Asta ar trebui sa cunoasca toti.
Absolut. Daca vrei doar sa alergi sau sa tragi de fiecare si crezi ca rezolvi ceva, te inseli amarnic. 80% alimentatie si 20% miscare.
Altfel nu doar ca nu ai rezultate, dar te vei simti si mai rau si vei primi exact opusul a ceea ce iti doresti.
Niciodata nu vom fi intr-un punct fix. Fiecare gand, sentiment si mai ales actiune ne indreapta catre ceea ce ne dorim sau spre cosmarurile noastre.
Https://www.youtube.com/watch?v=UfofRHlDqWY
Uite ce am gasit despre acest subiect