| CdeMetal a întrebat:

Ai nevoie de reteta pentru antidepresive?
Cam cat costa?
Ajuta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| KinderBeeeib a răspuns:

Buna! Depinde de gradul de putere al acestora.Majoritatea se dau cu reteta, dar exista cateva pe baxa de plante pe care le gasesti la magazine naturiste si care nu se dau pe baza de reteta.Nu iti pot oferi nume, deoarece depinde de magazinele la care mergi.O alta solutie naturala si ieftina este ciocolata happy este un studiu stiintific care a dovedit ca daca mananci ciocolata, dopamina (substanta care produce starea de fericire) este mai ridicata, astfel incat are efect anti-depresiv. Daca totusi ai o problema grava si ai nevoie de anti-depresive puternice, iti recomand consultul unui doctor de specialitate.Sa ai o zi buna!

2 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Nu,nu te ajuta cele naturiste. Sunt slabe. Efectul placebo își spune cuvântul. Substanțele active medicamentoase au reacții adverse,asa ca se eliberează la recomandarea medicului. Sunt scumpe,mai ales pe termen lung. Se pot reduce mult dacă ai prescripție de la un medic si esti asigurat medical. Da,functioneaza,fiindcă trec de bariera creierului si se leagă de receptorii deficitari care iti produc depresia. Sa nu uitam totusi ca si depresia asta are un rol. Menține homeostazia pe termen lung. Dacă am fi fericiți tot timpul, cum sunt drogatii in timpul consumului, ne am pierde sensibilitatea fata de acele substanțe ale fericirii si drogurile n ar mai funcționa si nici fără ele nu ne am mai simti ca inainte. Toate astea fiindca se reduc receptorii creierului. Ce ramane de facut e sa iei medicamente care induc depresia pentru a repara ce ai scricat. Substanțele psihotrope se folosesc în psihiatrie, dar doar sub supraveghere. Ele te pot ajuta, dar nu înlocuiesc un stil de viață echilibrat și o gândire sănătoasă. Ai grija de tine!

| christall a răspuns:

Da, ai nevoie de reteta de la psihiatru. Stiu pe cineva care ia, zica ca ajuta. Dar depinde de medic, de medicament.