| Razvan03Andrei a întrebat:

Aici vorbim de sanatatea ochilor...

De o vreme am aflat ca sunt miop si de abia ieri mi-am luat ochelarii. Port -1 la o lentila(cea stanga din partea mea) si -0, 75 la cealalta.
Intrebarea mea este daca se poate rezolva in vreun fel fara operatii cu laser sau povara de a purta ochelari toata viata.
Am auzit pe cineva ca la unii se poate rezolva prin exercitiile ochilor(si nu port ochelari deloc), dar am auzit la altii ca nu este adevarat, doar iti relaxeaza ochiul big grin
Imi puteti da cateva exemple de exercitii sau ceva prin care pot sa scap de ochelarii sau macar sa nu mai am asa mare nevoie de ei...

Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Miopia nu se vindeca cu exercitii. La dioptriile tale, nu are rost o operatie cu laser, fiindca aceasta corecteaza miopiile mari, lasand de obicei o miopie reziduala (de -1, -1, 5, adica mai mult decat ai tu). Poti purta ochelari sau lentile de contact.