| daniela_7403 a întrebat:

Ajutati-ma! am un furuncul pe obraz, are vreo 4 zile, e mare si e copt si a inceput sa curga singe si coptura, nu am medicamente si nici nu vreau sa-l strang sa nu-mi ramana cicatrice, ce sa fac:crying(

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Sოﺁℓε a răspuns:

Hey! du-te la medic si o sa-ti dea ceva crema sa te ungi si sa iti treaca fara sa il strangi si sa-ti ramana cicatrice.

| myhay144 a răspuns:

Poti sa il strangi ca nu o sa ramana cicatrice parerea mea, il strangi sa iasa puroiu si dupa aceea dai si cu medicamente, ca pana la urma coptura aia trebuie sa iasa! il strangi cat poti u suportabil!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sfatul mediculuisadam gasit pe net)
Majoritatea furunculelor ajung la maturitate in 4-10 zile. Netratata, furunculoza poate persista saptamani, luni si chiar cativa ani. Pentru a evita astfel de neplaceri, se impun urmatoarele metode:
- Pentru ameliorarea durerii si pentru grabirea vindecarii, putem aplica pe zona afectata comprese cu apa calda. Este indicata si folosirea unor antibiotice pentru uz extern.
- In cazurile recurente este bine sa se recurga si la administrarea unor suplimente alimentare pe baza de vitamina A si E.
- Cazurile mai grave necesita administrarea, pe cale orala, de antibiotice pe baza de dicloxacilina sau cephalexin. Pentru cei alergici la penicillina, poate fi folosita eritromicina.
- Furunculii care apar la nivelul fetei risca sa lase semne. De aceea, este bine sa apelam la ajutorul unui medic dermatolog pentru indepartarea neplacerilor. De obicei insa, recuperarea este completa si nu se inregistreaza complicatii.
Produsele pe baza de sulfat de magneziu pot fi aplicate pe zonele afectate pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, reducand dimensiunea furunculului prin absorbirea puroiului.
Ce indica furunculoza?
Furunculoza apare adesea ca afectiune secundara in cazuri de diabet, astenie, la nefritici, fiind o infectie la nivelul pielii cu stafilococi, fata de care organismul si-a pierdut rezistenta. Desigur ca de prima importanta este tratamentul afectiunii primare. In tratamentul propriu-zis al furunculozei, in afara de antibiotice, auto-vaccin s. a., pot fi folosite in uz intern plante diuretice care ajuta la eliminarea toxinelor din sange, iar in uz extern, specii emoliente, cu proprietati maturative (de grabire a coacerii) si antiseptice.
Remedii fitoterapeutice
Pentru tratamentul furunculozei sunt indicate ceaiurile diuretice:
- Ceai de Trei Frati patati, radacina de brusture;
- Se mai pot folosi frunzele de muscata si de scoroboi, bine spala-te cu spirt care se aseaza pe furuncul, ele avand proprietatea de a extrage puroiul;
- Pe portiunea dureroasa se pot pune cataplasme cu ceai de musetel mai concentrat;
- Se recomanda sa se ingereze in fiecare zi drojdie proaspata, cate 2-3 grame. Ea ajuta la eliminarea toxinelor si la disparitia broboanelor.
Tratarea furunculozei necesita o mai mare atentie in ceea ce priveste igiena. Asadar, rufele vor fi mai intai fierte si apoi spala-te, ca de altfel si lenjeria de pat. De asemenea, schimbarea lor se va face zilnic. Si alimentatia trebuie sa fie mult mai atent supravegheata. Alimente precum dulciurile, produsele de patiserie, branzeturile fermentate, pastele, vanatul, vinul, cafeaua sunt interzise.