| gabrielaalexandragabialex a întrebat:

Ajutați-mă sa inteleg.
De ce inainte (chiar si cand nu faceam sex ) imi venea ciclu abundent, adica a 2a si a 3 a zi erau maxime si ma tinea cate 7-8 zile, mai usor, normal, dar pana se oprea de tot cam atat timp tinea.
Acum a 2 a ce e mai abundenta, apoi e foarte slab cantitativ..si ma tine asa 5-6 zile
Aveti idee de ce? Fetelor vi s-a intamplat schimbarea asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Modul in care se desfasoara fiecare sangerare menstruala este stabilita si dirijata STRICT HORMONAL din prima pana in ultima zi a ciclului menstrual. Din acest motiv in functie de activitatea hormonala lunara, uneori pot sa apara unele modificari care sunt considerare ''normale'' in cazurile in care abaterile aparute sunt minore si acestea se refera atat la cantitatea cat si la fluxul de sange menstrual eliminat zilmic, cat si a numarului de zile cat tine procesul menstrual. Nu ai nici cel mai mic motiv de a te ingrijora fiindca astfel de modificari se produc frecvent si in mod inerent mai ales in perioada adolescentei, cand in activitatea hormonala se produc aproape constant schimbari hormonale. Multa sanatate!

| Treaem24 a răspuns:

Pe baza hormonala

| Violleta2022 a răspuns:

Probabil ca au aparut modificari hormonale, care ti-a schimbat volumul si zilele de ciclu.
Este normal sa se intample asta chiar si cand schimbi o dieta drastic, pentru ca hrana si emotiile afecteaza direct sistemul nostru hormonal.
Eu am avut modificari mari, chiar dupa ce am nascut. Durerile menstruale disparand complet, iar sangerearea reducandu-se la 3 zile, ceea ce inainte de a naste era un calvar.