Mierea de albine
Poate fi numită pe drept salvatoarea pielii deoarece este un produs natural umectant cu proprietăţi antibacteriene şi hidratante, care ajută la ameliorarea acneei şi grăbeşte procesul de vindecare a epidermei, eliminând semnele şi cicatricile. Este suficient să acoperiţi coşul sau zona afectată cu un strop de miere şi să lăsaţi să acţioneze câteva minute sau amestecaţi câteva linguriţe de miere cu fulgi de ovăz măcinaţ sau scorţişoară, pentru o exfoliere ca la carte, fără efecte adverse şi o piele care străluceşte de sănătate.
Oţetul din cidru de mere
Este folosit mai degrabă la salate decât ca tratament pentru piele, însă ar trebui să i se acorde o mai mare atenţie pentru că are efecte miraculoase asupra tenului. Amestecă-l cu puţină apă şi foloseşte-l ca loţiune tonifiantă. Aplicat zilnic prin tamponare cu o dischetă demachiantă va duce reducerea aspectului de ten gras şi va ameliora rozacea, o afecţiune a pielii care se manifestă prin înroşirea uşoară a obrajilor, nasului, bărbiei şi frunţii. De asemenea, poate fi aplicat cu un beţişor igienic direct pe coş, calmând inflamaţia şi grăbind procesul de vindecare.
Iaurtul natural
Iaurtul simplu, natural, poate fi folosit ca mască de faţă datorită efectelor benefice ale acizilor alfa-hidroxi din compoziţie, care hidratează intens pielea uscată şi previne îmbătrânirea prematură. De asemenea, aceşti compuşi au efect antibacterian, care vindecă roşeaţa şi reface colagenul din piele.
Şi pentru că suntem în plin sezon estival, să ne amintim în caz de nevoie că iaurtul este excelent în eventualitatea în care ne-am ars la soare sau acneea a luat-o razna în urma expunerii prelungite la razele solare. Acesta conferă o senzaţie de răcorire pielii şi previne depigmentarea.
Îl poţi întinde pur şi simplu pe faţă, cu ajutorul unei spatule, lasă-l până se usucă şi clăteşte-te cu apă călduţă. Vei observa imediat că pielea este mai moale, mai luminoasă şi mai lipsită de sebum
Uleiul de măsline
Acest ingredient de bază în bucătăria mediteraneeană joacă un rol esenţial în îngrijirea pielii, nu lasă tenul îmbâcsit de grăsime, îl curăţă în profunzime şi îl hidratează. Pielea va fi mai catifelată şi mai luminoasă. Încearcă-l, vei fi uimită de rezultate!
1. Evită carbohidraţii simpli (glucoza, zaharoza). Aceştia nu ajută organismul. proteinele, fibrele şi mineralele sunt absente de la o masă unde regăsim carbohidraţi.
Corpul nostru a fost setat să transforme carbohidraţii simpli în glucoză, apoi ajung în sânge. Un procent ridicat de glucoză în organism este periculos pentru că poate împinge exigenul din sânge către creier şi de aici mai este un pas până la comă. Insulina produsă de pancreas ajută organismul să scape de glucoza în exces. Aceasta este trimisă şi altor celule ale organelor corpului, inclusiv pielii. Aşa că moderaţia trebuie să facă parte din vocabularul şi alimentaţia ta.
2. Bea apă. Pielea este cel mai mare organ al corpului. Pentru ca ea să rămână frumoasă şi sănătoasă este necesar să te hidratezi. De apă au nevoie şi celelalte organe pentru a funcţiona corect şi mai ales pentru a scăpa de celulele poluate şi toxine. Opt pahare de apă pe zi îţi vor ajuta întreg organismul.
3. Nu irita pielea. În efortul de a elimina cât mai repede coşurile de pe piele, anumite persoane ajung să-şi rănească pielea, să o irite. Acest lucru este posibil cu produse de curăţire a pielii. S-ar putea ca din dorinţa ta de a face bine, să execuţi contrariul folosind chimicalele.
la fel se poate întâmpla şi dacă încerci să-ţi storci coşurile acasă. Poţi lăsa în urmă răni vizibile.
4. Alimentează-te cât mai sănătos. Majoritatea celor care au acnee suferă de o deficienţă a vitaminei A. Suplimentele zilnice cu această vitamină ar putea fi necesare dietei tale. Vitamina A (retinol) mai este numită şi vitamina anti-infecţii pentru că are rolul de a susţine sistemul imunitar.
Găsim vitamina A în legumele, frcutele şi alimentele de origine animală care au carotenoide, adică pigmenţi care determină culorile roşu, portocaliu, galben: morcovi, spanac, ardei gras, roşii, castraveţi, portocale, prune, etc.
Şi lipsa vitaminei B2 (riboflavina) poate cauza probleme pielii tale. O găseşti în spanac, salată verde, lapte de vacă, căpşuni, lapte de capră, sparanghel, ţelina crudă, conopidă fiartă, etc.
Pe lângă toate acestea este necesar şi un program lejer de sport. Vei face numai bine pielii şi organismului tău.
În plus, poţi consuma ceaiuri naturale - verde, mentă, muşeţel, gălbenele, etc, care vor face minuni pielii tale. În acest timp este recomandat un machiaj cât mai natural.