| candycane16 a întrebat:

Ajutati-ma va rog!(am cosuri multe pe frunte, nu sunt rosii, parca sunt in piele, sunt mititele si foarte multe.de aproape se vede foarte tare.eu nu mai pot, pling de fiecare data ce privesc in oglinda. vreau o fata curata. deja ma lupt vreo 5 luni(pe la dermatovenerolog, cosmetolog), efect minim.imi vine sa mor cind imi amintesc cit is de multe( va rog ajutati-ma! totul respect, alimentatia(fara dulce si paste fainoase, cit mai multe lactate), igiena(mentin fata permanent curata). tocmai am ajuns la etapa sa-mi fie frica sa dorm pe perna, sa nu imi iasa si mai multe(lenjeria o schimb des). eu nu stiu ce sa mai fac.(

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| 80Cris a răspuns:

Sunt cosuri sau puncte de grasime?
Pentru cosuri imi pare rau dar nu stiu ce sa-ti zic, eventual mergi la un endocrinolog. S-ar putea sa fie ceva hormonal, nu stiu...
Daca sunt puncte de grasime, exista un tratament, nu stiu cum se numeste si ce se intampla de fapt dar se pot trata si acelea. Mai multe nu stiu sa-ti spun, eu iti doresc sa ai noroc, bafta si sa-ti rezolvi aceasta problema cat mai repede. Pa.

| Cineva! a răspuns:

Cel mai bine e sa mergi la dermatolog.Iti va da ceva 'special'pentru tine.Crede`ma ca stiu ce zic.Am un prieten care avea foarte multe cosuri, a mers la drmato, i`a dat o crema, a folosit-o si acum are foarte putine, aproape deloc.

| mary123 a răspuns:

Ai incercat medicamente naturiste? Pe baza de plante? O colega avea cosuri ft multe si chiar i-au disparut dupa ce le-a folosit.

| Ganduri albe a răspuns:

Eu folosesc o lotiune de curatare pentru fata si sunt foarte multumita de el am avut porii foarte dilatati si acum nu mai sunt si la cosuri la fel big grin

| Izy a răspuns:

Uite aici cateva detalii despre un gel de curatre special pentru accene http://www.juliet.ro/gel-de-curatare-ivapur/

| candycane16 explică:

Nu am breton sad
anonim>>>>>medicul mi-a spus ca am acnee vulgara, altu stafilacoc.ma gindesc sa-mi fac vaccin antistafilacoc, sau nu stiu, sincer, nu stiu ce sa mai fac.( vreau sa mor cind ma uit in oglinda( zic, nu sunt mari si rosii.sunt mici, parca sunt in piele, si sunt ff multe(

| Rj a răspuns:

Stai linistita, probabil este din cauza varstei. Ai breton? Bretonul poate provoaca cosurile, dar in acelasi timp le poate ascunde. De exemplu daca ai breton il poti prinde cand nu esti in public ca sa nu se faca mai multe cosuri, cand esti in public il lasi pe frunte si cosurile nu se mai vad. Eu aveam multe cosuri pe mana si dadeam cu otet, miroase putin urat, dar s-ar putea sa-ti treaca. Si nu trebuie sa te complexezi din cauza asta, TOATA LUMEA are sau a avut cosuri, e ceva normal. Toti suntem oameni si nimeni nu e perfect. Nu-ti fa griji pentru ce zice lumea, trebuie sa ai incredere in tine si sa te simti bine in pielea ta!

| maiu a răspuns:

Calmeazate, este o perioada normala. Cred ca faci prea mutl lucru din asta. Ori este din cauza pubertatii ori din cauza transipartiei.Nimeni nu a avut toata viata o faca curata. In orice caz nu lasa parul pe fata, si asta poate fi o cauza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te CAT MAI REPEDE la un medic dermatolog, inainte sa fie mai mari cosurile alea, sa nu ti se faca acnee chistica, sau juvenila, sau cine stie ce fel de acnee. NU e bine sa bei multe lactate. mananca zilnic multe fructe si legume. ti-as da mai multe sfaturi, dar nu mi-ai dat un "diagnostic" precis.sad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foloseste crema de la naturiste, cu vazelina

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am avut cosuri, exact ca tine...am fost la dermatolog si mi-a prescris asa: gel de curatare IVAPUR, zineryt si acne-syt + pastile cefaclorum(14 pastile). e cam scump dar sunt foarte bune. mult succeswinking

| Gabriela_Mihaela_1990 a răspuns:

Am avut si eu probleme cu cosurile si punctele negre foarte mult timp si te inteleg. Am cheltuit foarte foarte multi bani pe creme si doctori dar fara rezultat.
Salvarea mea a venit cand am descoperit un doctor dermatolog foarte bun si mi-a dat un tratament anti-acnee eficient.

Doctorul mi-a dat sa imi cumpar un tratament anti-acnee pe baza de creme cu 100% ulei pur de arbore de ceai(tea tree) de la Thursday Plantation.

La mine in cateva zile, deja efectele s-au vazut. Tenul a devenit mai curat iar cosurile si punctele negre au inceput sa se usuce.
Iti recomand cu ceea mai mare incredere produsele, pe mine m-au scapat complet de cosuri si puncte negre.

| -'anonimaA'-anti-fundita- a răspuns:

Poti sa te dai cu zeama de lamaie pe fata.asta ajuta eu m-am dat si miau cam disparutwinking

| andrutza_5118 a răspuns:

Pai nu stiu eu am auzit ca e bine sa-ti faci infuzie de ceai de musetel si dupacea sa inmoi cu niste vata etc in ceai si sa-ti dai pe fata! mult succes!

| doaroadolescenta a răspuns:

Buna:) in primul rand tratamentul cosurilor si a pielii vine din interior, iar apoi urmeaza exteriorul. Citeste aici ce poti face pentru a scapa de cosuri, chiar da rezultate! http://doaroadolescenta.wordpress.com/......-de-facut/

| vampiregirl a răspuns:

Eu folosesc Lara
este o lotiune pentru curatare a fetei si face minuni!

| Cristina55 a răspuns:

Incep prin a va spune ca am avut acnee pe frunte aproximativ 3 ani. Am fost la dermatolog de nenumarate ori, cheltuind o groaza de bani pe medicamente, crème si teste bacteorologice, care s au dovedit a fi inutile, caci acneea provine din interior, asadar trebuie tratata cauza, nu simptomele.
Am inceput cu zineryt, akne-syt, skinoren( acesta fiind cel mai bun) si alte feluri de crème si ceaiuri, apoi am continuat cu claritine, pastile recomandate de medic si in cele din urma am decis sa iau roaccutane, desi nu am avut o acnee severa, dar din dorinta de a avea un ten curat, am facut-o si pe asta. Roacutanne este cel mai periculor medicament, nu-l recomand nimanui, oricat de grava ar fi situatia in care se afla, am stat numai prin spitale din aceasta cauza.
In cele din urma, mi-am facut un control la ovare, sa fiu sigura ca nu am chisturi, am fost la endocrinolog pentru a-mi verifica hormonii, daca sunt in parametri normali si toate analizele au iesit bine.Va recomand acelasi lucru, investigati de unde provin cosurile, nu mai mergeti la dermatologi ca sa va dea o plasa de crème, acestea au rolul doar de a ameliora starea in care sunteti, nu si de a o trata!
Acneea m-a facut sa-mi pierd increderea in mine, sa ma izolez in casa in zilele mai putin fericite, in care aveam zeci de cosuri si urme de la ele, ajunsesem sa plang in fiecare dimineata, uitandu-ma in oglinda. Bunicul meu, stiind de aceasta problema, mi a spus ca in urma cu ani de zile, pe vremea cand era tanar, ii ieseau mereu furunculi iar un medic l-a sfatuit sa-si ia sange din vena si sa-l administreze in muschi. Zis si facut, dupa ce i-au trecut furunculii pe care-i avea, din acel moment nu i-au mai aparut niciodata.
Disperata fiind, am cautat pe cineva sa-mi faca aceasta procedura, asadar 3 zile consecutive mi-a luat din vena sange intr-o seringa de 20 ml si mi l-a bagat in fund.(acul trebuie sa fie mare) Mentionez ca injectiile dor precum moldaminul, dar se merita! In final, cosurile si multitudinea de borbonele pe care le aveam in frunte si in barba mi-au trecut, iar de cateva zile bune fata mi-e curata, nu mai am nimic. Nu as sti sa gasesc o explicatie logica, dar cert e ca sangele introdus in fund si-a facut treaba. Ceea ce folosesc acum este un sapun pe baza de sulf care este foarte bun pentru tenul gras, si ulei de jojoba, cu care ma dau seara, pentru refacerea tesutului. Mult noroc si nu va pierdeti speranta!