| Vadik a întrebat:

Ajutati-ma va rog! Cine cunoaste bine problemele inimii? Am nevoie de un sfat! Ma intereseaza despre:"infarct-ul miocardic". Voi fi foarte recunoscator! Multumesc din suflet!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Loredana_4793 a răspuns:

Infarctul miocardic sau atacul cardiac este o urgenta medicala in care circulatia sanguina a cordului este blocata brusc, determinind mortea muschiului cardiac prin lipsa de oxigen.
Majoritatea infarctelor miocardice sunt determinate de un trombus(cheag de sange) care blocheaza una dintre arterele coronare. Arterele coronare aduc singe bogat in oxigen la inima si substante nutitive. Daca acesta este blocat, muschiul miocardic sufera de hipoxie si moare.
Un trombus (cheag de singe) se formeaza de obicei acolo unde o artera coronara este stenozata de catre o placa ateromatoasa. Uneori aceasta placa se fisureaza sau chiar rupe declansind formarea trombusului.
Nu toate persoanele prezinta aceleasi simptome in infarctul miocardic. Cele comune sunt:
durerea retrosternala, dispneea, oboseala inainte cu citeva zile de infarct. O persoana care are angina realizeaza ca crizele anginoase au devenit mai frecvente si mai severe. In timpul unui atac de cord bolnavul poate simti durere precordiala care iradiaza spre umarul sting, bratul sting, spre git sau interscapular.
Sper sa iti fie de folos.

2 răspunsuri:
| Loredana_4793 a răspuns:

Am facut si la scoala, ca eu sunt pe profil biologie chimie si cam asta stiam si eu, dar nu imi gaseam caietul pe care am notatbig grin. L-am cautat, pentru ca anul asta dau bacalaureat la biologie si trebuie sa le repet, asta scrie in caiet:
Miocardul-este muchiul cardiac, este format dintr-o retea de fibre musculare inserate pe un schelet fibros.Musculatura atriilor este mai subtire si intependenta structural de musculatura ventriculara.
Vascularizatia miocarsului:vascularizatia arteriala se realizeaza prin doua astere coronare cu ramnificatii neunite.In cazul blocarii circulatiei pe una din ramuri(datorita unui cheag de sange sau unei contractii musculaturii involuntare), teritoriul navascularizat necrozeaza(adica moartea unei portiuni de tesut sau organ, datorita suprimarii circulatiei arteriale) si asa se formeaza INFARCTUL MIOCARDIC.Vascularizatia venoasa de revenire se realizeaza prin venele coronare, care conflueaza in sistemul coronar ca se deschide in atriul drept.
Proprietatile miocardului sunt comune cu ale muschilor striati scheletici(excitabilitatea, conductibilitatea, contractilitatea)si proprii (automatismul).

Infarctul miocardic reprezinta o necroza a miocardului datorita unei opriri a circulatiei sangelui in arterele coronare produsa prin:

•tromboza primara dezvoltata pe o placa arteroscleroasa;
•hemoragii ale intimei, cu ruptura a acestuia si tromboza secundata;
•hematom prin hemoragie in peretele vascular, urmat de ocluzia vasului.
Cauza principala atat a anginei instabile cat si a infarctului miocardic este boala coronariana. Boala coronariana se produce atunci cand apar placi ateromatoase de-a lungul peretilor interni ai arterelor coronare si astfel se reduce fluxul sanguin spre inima. La majoritatea persoanelor boala coronariana debuteaza in adolescenta si se dezvolta pe parcursul anilor.

Poti sa te documentezi despre aceste proprietati ale miocarduluihappy

Ms pentru funditakiss

| Vadik explică:

@Loredana macar ca informatia asta am gasit-o si eu p net! dar iti dau funtita ca te-ai oferit sa-mi aqcorzi 5 min p/u mine! mersi mult