Întrebare recomandată | lorenmorgan a întrebat:

Ajutati-ma va rog cum sa cap de durerile menstruale,mi-e foarte rau, nu mai suport durerea uneori imi vine si sa vomit. pastilele nici nu prea ma ajuta

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

Ia un ketonal (e antiflamator) plus un no spa (e pentru crampe) si ar trebui sa te ajute, pune apa calda, nu fierbinte intr-un flacon de 1 litru sau0.5, litri si tine-l pe zona dureroasa. Daca nu e mai ok du-te la medic ca se poate sa fie unele probleme de exemplu chisturi ovariene.

| butterflyeffect0000 a răspuns:

Daca se intampla asta in fiecare luna ar trebui sa mergi la medic. Si mie mi se intampla mai mereu, dar medicul meu de familie mi-a recomandat niste pliculete. Mie una imi trece cu ele. Si aveam aceleasi simptome. Pliculetele se numesc Flamexin. Se ia 1/2 dintr-unul. Dar, atentie ca se toarna praful acela intr-o cana cu apa, amesteci cateva secunde si apoi bei apa aceea.

Apropo, se iau de 2 ori pe zi, dimineata si seara, in ziua in care te doare. ( de preferabil cu o zi inainte sa-ti vina + in primele 2 zile) A... poti sta pe burta si sa ai o perna dedesubt.
Sper ca te-am ajutat.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Pentru a atenua temporar aceste dureri pre/menstruale, poţi să foloseşti ( cu respectarea Prospectului ) unul dintre următoarele medicamente : Algocalmin/Algozon, Nurofen ( simplu sau forte ), Ibuprofen 400/Markofen, Ibuprofen 600 ( dacă durerile sunt foarte puternice ), etc.

De asemenea, ca remediu "casnic" se mai poate folosi o sticlă pe care o umpli cu apă fierbinte ( atât cât să NU te ardă, deci să fie suportabilă ) şi o pui pe burtică ( în zonele dureroase, ovare, sau pe spate ), ori dacă ai o pernă electrică, e ideală.

Toate cele bune şi multă sănătate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
In cazul menstruatiei, ceaiul de coada soricelului reduce crampele, amelioreaza durerea si regleaza fluxul, frecventa si durata menstruatiei. Tot ceaiul de coada soricelului iti vine in ajutor pentru tratarea infectiilor ovariene si infectiilor vaginale, prin spalaturi locale.
Te pup!

| Kenzorel112 a răspuns:

Ia pastile dinainte de menstra. Sanatate si sa te ajute Doamne Doamne.

| IulianaIrina a răspuns:

Buna! Iti recomad cateva remedii naturiste care te pot ajuta:
Administrati cate 1 lingurita de infuzie cu galbenele, de 2 ori pe zi.
Beti un pahar cu lapte in care ati adaugat ½ lingurita de scortisoara.
Fierbeti 6g de seminte de coriandru intr-un litru de apa, pana in momentul in care nu ramane decat jumatate din cantitatea initiala de apa. Administrati acest remediu in mod regulat.
Fierbeti o bucata de ghimbir intr-un pahar cu apa. Adaugati zahar dupa gust. Administrati acest remediu de 3 ori pe zi.
Consumati in mod regulat frunze de bambus.
Beti fierturi de marar, mac canadian, cicoare, harmal (peganum harmala) si Achyranthes aspera.
Consumati o floare de banana, coapta, impreuna cu putin lapte batut.
Amestecati asafetida gatita, miere de albine, unt clarificat si lapte de capra. Administrati acest remediu timp de 1 luna. http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-tulburari-menstruale

| Paraschiv_Ana_1999 a răspuns:

O prietena de-a mea are si ea problema asta asa ca in fiecare zi face sport:ciclism, alergari si timp de 5 minute face genoflectiuni si o ajuta mult incearca nu ai nimic de pierdut iar aceste exercitii fac ca menstruatia sa nu mai curga asa mult.

| Ionescu_Flori_1993 a răspuns:

Recomand sportul exact asa eram si eu inainte pentru ca aveam o viata sedentara dar de cand m-am apucat de sport, cel putin de 4 ori pe saptamana nu mai am probleme happy incearca iti garantez ca o sa scapi de dureri...