| HELSINK a întrebat:

cryingajutati-ma va rog eu am 12 ani si la 5 ani am facut un anti tetanos si ieri mi-a intrat un cui in talpa putin ruginit m-am dezinfectant.Si ziceti-mi daca mai e nevoie sa mai fac antitetanos dar ma doare de numai potcrying(Plss Raspuns Repede!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Nicoleta1621 a răspuns:

Trebuie sa faci.sunt atatia ani de atunci.nu mai este valabil de fiecare daca cand patesti ceva de genu trebuie sa-ti faci.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, este nevoie sa faci o revaccinare in primele 24 de ore de la incident.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Da. E musai sa faci, cat mai urgent, un antitetanos. Problemele care s-ar putea ivi daca NU-l faci, sunt de 1000 de ori mai grave si mai dureroase decat amaratul de vaccin.

| vlatz a răspuns:

E o perioada cam mare intre 12 si 5 ani un anti tetanos tine cam 5 ani din cate stiu eu dec este necesar...

| valentingb a răspuns:

Vaccinul anti tetanos este eliminat de organism in termen de 2-3 luni de zile.
Acest vaccin trebuie administrat in termen de 24 de ore de la momentul in care a avut loc incidentul.
Dezinfectarea este folositoare, dar nu intotdeauna.
Durerea e trecatoare, amputarea nu...gandeste-te la asta ca sa te hotarasti.

| angelBlack00 a răspuns:

Trebuie sa il faci neaparat!

| HELSINK explică (pentru angelBlack00):

Ms.Am fost sa fac anti tetanus si mi-a trecut :*:*:*

| Bixu a răspuns:

Logic trebuie sa il faci mai ales ca te doare foarte tare si ca ai avut un cui ruginit in picior.Chiar daca ai dezinfectat rugina aia putea sa fie proaspata si pute asa ti se intinde in tot corpul trebuie obligatoriu sa faci.Succes!