| D4ny4WIN a întrebat:

Ajutati-ma va rog extrem de mult.
am 11 ani, si sunt din odobesti si mi-am spart un dinte definitiv. din aceia de sus din fata. si il am doar jumate.
oare, mi-l poate plomba, cu ghips? ca ma doare ff tare, pentru ca ajunge la nerv. si abia pot manca. sad
va rog ajutati-ma. dua funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Nu ti-l poate plomba daca este pe jumatate spart.
Iti "pileste" ciotul ramas si il imbraca in acril, portelan sau coral, depinde de cat de "tare" e cabinetul stomatologic.
Pentru un dinte din acril, "scapi" cu o suma in jur de 100 de ron.

| D4ny4WIN explică (pentru Darkmagic):

Aha. de suma nu imi pasa.
si voi putea fi "normal" apoi? big grin
dar sa stiu cat de tare doare. sa nu crezi kas fricos laughing. ca am mai facut extractii de masele. dar cu anestezie.

| YouNoob a răspuns (pentru D4ny4WIN):

Nu te v-a durea

10 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Daca ai bucata de dinte care s-a rupt, aceasta se poate lipi.

| D4ny4WIN explică (pentru Abh):

Cu super-glue? rolling on the floor

Abh
| Abh a răspuns:

Nu cu super glue, cu o rasina numita compozit. Procedura se numeste bonding dentar.

| enyy93 a răspuns:

Sigur ca til poate plomba dar nu cu ghips.am avut si eu o problema tot asa cu un dinte si mi l-a facut, iar acum nici nu se observa ca plombat. funda?

| D4ny4WIN explică (pentru enyy93):

Si cam cat ar costa?
e dureros?

| Ancuツ a răspuns:

Si eu am patit asa am ramas fara dintele din fata (jumatate) trebye sa te duci la doctor de urgenta

| lorikloredana a răspuns:

Si sora mea a avut multe carii dar a fost la dentist si gata.In cazul tau nu e carie. Intreabai pe parintii tai daca il poti plomba iar daca nu stiu intreaba dentistul.Eu sper ca il poti plomba deoarece te va durea si mai tare daca nu il tratezi. stiu ca nu merit fundita dar am incercat sa te ajut.

| Zyndux a răspuns:

Du-te la dentist nu cred cai cine stie ce poate fi reparat