| snoww a întrebat:

Ajutati-ma va rog frumos sa fac ceva impotriva acnnei. Am fost si la dermatolog, am luat timp de aproape 3 luni Sotret, nu s-a cunoscut aproape mai nimic, am dat si cu zynerit insa dupa 7 zile cosurile s-au dublat, am dat si cu skinoren si tot nu se cunoaste nicio imbunatatire. Nu am mai baut sucuri acidulate de o jumatate de an si nici mancaruri grase nu prea mananc, fast food... Ce sa fac ca deja persoana mea fara acnee pare sa fie un vis pentru mine. Nu am o acnee foarte grava, dar totusi fata arata destul de urat... Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| IMC90 a răspuns:

Nu ajung 3 luni de Sotret. Ai chinuit organismul si nici n-ai facut prea mare branza
Tratamentul cu Sotret sau Roaccutane dureaza 4-6 luni (depinde de la caz la caz si in functie de doza, poate dura chiar si un an)

la 10mg/zi (de exemplu) tratamentul dureaza un an, deci 3 luni nu este suficient.
isotretinoinul este cel mai puternic agent antiacneic descoperit, nu exista nimic mai bun.

Mergi la un dermatolog si incepi iar tratamentul (cu Roaccutane de data asta, care este produsul original) si il faci ca lumea, nu-ti bati joc. Acneea incepe sa dispara serios la luni bune dupa initierea tratamentului (in unele cazuri poate dura si 5 luni) si asta la doza de 20mg/zi.

Isotretinoinul este bun, fiindca actioneaza asupra tuturor factorilor determinanti

- deschide foliculul sebaceu (tot ce e rau va iesi afara)
- reduce semnificativ productia de sebum (cu pana la 90%)
- schimba total mediul de viata a bacteriei Propionibacterium acnes (ceea ce inseamna ca aceasta nu va mai gasi un mediu propice pentru a se dezvolta si inmulti)
- are efect antiinflamator
- are abilitatea de a distruge celulele care se inmultesc rapid, deci automat, scade hiperkeratoza din folicul cu circa 50%.
- si, cel mai important, atrofiaza definitiv glandele sebacee, ceea ce inseamna ca acneea nu are cum sa se mai inoarca in forma initiala

dar, schimbarile astea au loc in timp, nu la cateva saptamani de tratament.

| Justmed a răspuns:

Zineryt pulbere si solvent pentru solutie cutanata care contin eritromicina si acetat de zinc ( dihidrat ). Prietenul meu... luni nu 7 zile.i 7 zile nu a inceput sa isi faca efectul, are la baza eritromicina, un anibioic extrem de tare! Dar inainte sa te migalesti 3 luni trebuie sa faci o antibiograma pentru a vedea daca antibioticul acesta iti este de folos. CREDEMA ...nu este asa de usor!

| onasis1961 a răspuns:

ACCNEEA

Acneea este cea mai comună afecţiune cronică a pielii, care se caracterizează prin inflamarea glandelor sebacee şi a foliculilor piloşi. Potrivit studiilor, aproximativ 6 din 10 tineri cu vârsta cuprinsă între 12-14 ani suferă de acnee, iar acneea devine o afecţiune tot mai jenantă odată ce tinerii încep să se preocupe de aspectul lor.

Cea mai frecventă formă de acnee este cea juvenilă, care afectează aproximativ 80% dintre adolescenţi. Alte forme de acnee sunt acneea rozacee ce se observă mai ales la femeile care au trecut de vârsta de 40 ani, iar acneea neonatala care afectează nou-născutul, însă nu durează mai mult de câteva luni.

Tratarea acneei trebuie luată în serios şi trebuie făcută ţinând cont de sfatul specilaiştilor. Pentru a afla mai întâi cauza care a provocat boala şi apoi face toate demersurile pentru a o şi trata, deoarece se spune "acneea netratată poţi să o ai toată viaţa". "Puţine sunt cazurile în care acneea se vindecă de la sine şi comparativ cazurile de acneea tratată şi vindecată sunt mai puţine decât cazurile cu acnee tratată şi nevindecată. Din punt de vedere medical acneea poate fi considerată vindecată doar după 2 ani de tratament. Tratamentul începe cu o investigaţie completă, ceea ce înseamnă un set de analize medicale, endocrnologice, recoltarea din pustule, exudate nazale, după care urmează tratamentele cosmetice personalizate, specifice fiecărui caz în parte. Fiecare pacient trebuie să facă o diagnosticare a feţei, după care i se explică de ce tratamentul poate dura atâţia ani, fiind vorba în primul rând despre schimbarea stilului de viaţă şi mai apoi de tratamentele cosmetice personalizate. Durata primei investigaţii cu primirea rezultatului durează o lună şi jumătate. La o boală ca acneea care odată instalată poate rămâne zeci de ani pe faţă sau corp, trebuie luat în considerare timpul de când o avem. Nu există tratament minune, iar dacă există acneea revine.

Acneea se poate vindeca prin produse naturale, din gama Magiray, produse 100% naturale: frunze de akai, aloe vera, gel de Malva, cafea, cruşin de mare, extract de goji, antibiotic natural din plante tocate şi pire natural din fructe: kiwi, sabra (fruct de cactus), portocale, alge marine, rodie, caise.

Astfel, pacentul trebuie să ţină cont de partea medicală a tratamentului, apoi de cea dermatcosmetică, pentru că scopul este ca atunci când se va termina tratamentul, acneea va fi complet vindecată, iar urmele lăsate de aceasta practic să nu mai existe

| mishuzuchan a răspuns:

Date pe fata cu usturoi ceapa sau lamaie suna prostesc dar e foarte bun ^^ inceraca sa elimini alimentele prajite si fast food de toot din meniu. a si inca ceva am citit despre o dieta pentru acneie : timp de 1 2 saptamani sa mananci numai fructe si legume ^^ sper ca te-am ajutat ps: ceaiul de mushetzel si albusul oului sunt bune si ele puse direct pe cosuri

| larrii a răspuns:

Trebuie sa ai grija foarte mult de tenul tau sa fie curat in permanenta, si sa nu te dai cu toate prostiile pe fata ( fond de ten si alte creme aiurea). si eu am fost la un dermatolog si mi-a dat un gel de fata ducray, o crema brevoxyl si inca una de la eucerin dermopurifyer.in fiecare dimineata si seara ma spalam cu gelul acela, apoi dimineata ma dadeam cu dermopurifyer ( peste care puteam aplica un fond de ten special pentru acnee. din pacate nu-mi mai aduc aminte cum se numea) iar seara ma dadeam cu brevoxyl DOAR pe zona afectata. am tinut acest tratament 3 luni, mi-a mers bine, si apoi am incetat sa le mai folosesc si am lasat pielea pur si simplu sa respire singura. nu ma mai dadeam cu absolut nimic pe fata, doar ma spalam cu apa si cateodata mai faceam o infuzie cu ceai de musetel. au incept sa imi reapara, si mi-am cumparat un sapun cu sulf( nu costa mult, e vreo 3-4 lei din farmacii) care a fost foarte bunhappy

| blueeyes31 a răspuns:

Buna! Chiar azi am fost la dermatolog. Dna. doctor mi-a sps ca acneea nu apare datorita alimentatiei, s-a demonstrat acest lucru.Azi am fost la control dupa aproape un an de cand am inceput tratamentul. Anul trecut in martie cand am fost prima oara la dermato mi-a dat un gel ISOTREXIN pe care l'am aplicat in fiecare seara si o crema BREVOXYL pe care am aplicat'o in fiecare dimineata.Am urmat acest tratament timp de 6 luni.La mine chiar a dat rezultate.In functie de cat de accentuata este acneea tratamentul poate dura 6luni/1 an, iar in functie de varsta(dupa 24 ani acneea ar trebui sa dispara) se dau niste pastilute. Sper ca te'am ajutat cat de cathappy

| fefelycy a răspuns:

Masca cu miere, iaurt, lapte si lamaie: acesta este un alt tratament foarte bun pentru acnee, format din produse naturale si comestibile.

Ingrediente: doua linguri de lapte proaspat, doua linguri de miere, suc proaspat de o lamaie, o lingura de iaurt proaspat si apa calduta.
Preparare: se amesteca bine toate ingredientele intr-un bol pentru a obtine o pasta uniforma.

Aplicare: aplica un strat din acest amestec pe fata si in jos pe gat. Asteapta cateva minute, pana se usuca, apoi aplica un alt strat si continua asa pana compozitia este gata. Asteapta in jur de zece minute si apoi clateste cu apa calduta.

Sfaturi: acest tip de masca se aplica de trei-patru ori pe saptamana (aplicarea zilnica nu va dauna) si de fiecare data se va aplica in stare proaspata. Ori de cate ori se poate, incearca sa utilizezi ingrediente organice.

Fapte: acidul citric din sucul de lamaie si laptele curata excelent pielea. Iaurtul este de asemenea un bun dezinfectant, si hidratant (acest lucru este important deoarece sucului de lamaie poate face pielea sa se simta intinsa si uscata). Si despre miere, am spus deja mai multe sus.

Atentie: Verificati daca sunteti alergica la orice ingredient inainte de folosire.

Nota: se pot folosi separat combinatii de lamaie, lapte, miere si iaurt ca masti pentru acnee. Toate acestea fac bine.
[este foarte eficienta... si eu am trecut printr-o problema asemanatoare.si am folosit aceasta masca si sunt multumita de rezultat...BAFTA1]

| Crashmaru a răspuns:

Snow zinerit si skinoren am incercat si eu.Am luat si antibiotice timp de 2 luni si nimic(eu am o stare avansate de acnee p spate) O cunostintza de-a mea a reusit sa le inlature in proportzie de 80 la % printr-un vaccin creeat special pentru el :-s(sa luat din acnee si sa testat la ce e rezistent)Eu ink mai sunt in cautari :-s Bafta!