| ❤°º•★DeNy★•º° ❤ a întrebat:

ajutati-ma va rog mult...deci aseara m-am lovit de partea laterala a piciorului si mi s-a invinetzit si mi s-a si umflat...nici macar nu pot merge ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| georgiana a răspuns:

Pune-ti o compresa cu apa, sau tine un cub de gheata.

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca nu poti calca in picior, du-te urgent la ortoped. Poate fi o fisura osoasa. Daca nu ar fi osul interesat, ai putea merge, chiar cu dureri. Remediile de mai sus sunt foarte bune, atata timp cat te asiguri ca nu e osul afectat.

| Arthur a răspuns:

Pune comprese cu gheata. Incearca sa il misti usor pentru a vedea daca e luxat. Daca e o simpla lovitura ar trebui pana maine seara sa se traga (umflatura).

| antonia09 a răspuns:

Buna,
Poti folosi ambele metode expuse mai sus, cea cu frunza de varza si cea clasica cu compresa rece.
Multa sanatate si mult noroc in anul ce vine. La multi ani!

| pepe a răspuns:

Ia o frunză de varză dulce, zdrobeşte-o cu mâna şi pune-o pe picior în zona dureroasă, leag-o cu ceva să stea lipită de picior. Dacă repeţi procedura mai multe zile vei observa că vânătaia şi umflătura se vor retrage.

| marga09 a răspuns:

Puneti niste gheata acolo unde te-ai lovit ca sa se desumfle...

| Aries90 a răspuns:

Eu am calcat stramb pe scari acum ceva timp, si tot aceleasi " simptome " au aparut. Si cu gheatsa nu am rezolvat nimic asa ca am mers la spital. ti-as sugera sa o faci, iti face o radiografie si vezi exact ce e. La mine a fost entorsa, poate trebuie sa te bandajeze, sa puna in ghips sau sa folosesti o carja pentru a nu brusca piciorul. Multa sanatate!

| Dede_1899 a răspuns:

Incearca sa gasesti diferite tratamente pe internet. Sunt o multime de metode care te-ar putea ajuta.

| ❤°º•★DeNy★•º° ❤ explică:

(ps. pot sa calc pe el... da acu mi-a trecut asa ca nu mai raspundeti)