| Irina777 a întrebat:

Ajutati-ma va rog urgent! M-am bronzat grozav si ma doare tot corpu...ma frige cumplit, ce pot sa fac sa-mi treaca mai repede?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| us3r a răspuns:

Ori te faci cu smantana ori pui un prosop inmuiat in otet. s-ar putea sa fi facut insolatie.

| us3r a răspuns (pentru us3r):

Sau lapte batut cum spune @jumbalik
n-ai ce face, frumusetea e cu dureri laughing

| xForSmile a răspuns:

Off... Imi pare f rau pentru ca stiu cum e sad Uite cum am reusit eu sa scap:
1. Lotiune calmanta - de aia dupa plaja (ar fi mai bine sa fie spray nu crema. )
2. Iaurt natural
3. Miere de albine

| Alexxutzaa a răspuns:

Arsurile solare cauzate la nivelul pielii apar din cauza expunerii la soare. Acestea mai pot fi cauzate si de lampile de bronzat, lumini UV, etc.

Arsurile pot inchide culoarea pielii, precum bronzul, sau pot crea alte afectiuni cum ar fi crapaturi ale pielii, decolorari si chiar basici. Arsurile solare pot ridica temperatura la nivelul pielii sau pot produce mancarimi pe o durata de cateva ore dupa ce s-a produs expunerea la soare.

Unii oameni sunt mult mai usor afectati de arsurile solare decat altii. Este cunoscut faptul ca persoanele cu tenul mai deschis au mai multe sanse sa sufere de arsuri solare decat cei cu tenul mai inchis la culoare.

Este evident si faptul ca persoanele care merg la plaja rar sufera de asemenea de arsuri in mod frecvent. Oamenii care fac plaja in mod constant si se straduiesc sa se bronzeze au sanse minime sa sufere astfel de afectiuni.

Purtarea unor haine minimizeaza riscul arsurilor solare. Prin urmare, persoanele care poarta costum de baie vor suferi de arsuri numai pe portiunile neacoperite de acesta.

Desi majoritatea arsurilor solare sunt probleme usoare care dispar in cateva zile, arderea pielii in mod constant poate creste sansele aparitiei cancerului de piele. Prin urmare, nu este bine sa va expuneti pielea mai mult decat este necesar. Ierburi folositoare pentru tratarea arsurilor solare

Aloe Vera (Aloe barbadensis) este o buna protectoare atunci cand mergeti la plaja. Lichidul ei trebuie aplicat pe piele inainte de expunerea la soare. Este un obstacol natural pentru razele daunatoare ale soarelui.
Lemnul de santal este recunoscut pentru proprietatile sale de racorire. Si in acelasi timp este un protector impotriva soarelui. Se aplica pe piele seva lui. Seva trebuie diluata deoarece devine prea groasa si devine neplacuta pe piele.

Reguli referitoare la dieta in scopul tratarii arsurilor solare

Daca ati suferit arsuri solare, atunci cu siguranta inseamna ca pielea dvs. s-a deshidratat. Trebuie sa completati nivelul apei.
Beti multa apa (chiar daca veti merge mai des la toaleta) si adoptati o dieta bogata in lichide pe o perioada de cateva zile.
Mancati multe fructe bogate in apa, cum ar fi pepenii rosii, potocalele, lamaile si pepenii galbeni.

Remedii pentru arsurile solare, care se pot prepara acasa

Daca arsura este usoara, puteti folosi o compresa uda, rece pentru eliminarea problemei. Acest lucru trebuie facut intre 10 si 15 minute, de trei ori pe zi, pana cand arsura este vindecata total. Puteti adauga praf de copt in apa pentru a alina intr-un mod si mai eficient.
Aproape toate cremele disponibile pe piata sunt destul de bune pentru arsurile simple. Trebuie sa va asigurati ca vitamina E este in compozitia cremei.
Pentru arsuri putin mai grave, puteti sa faceti o baie soc cu apa rece. Incercati sa tineti partea daunata cel putin 15 minute in apa rece. Efectul este cu mult amplificat daca apa este in continua miscare, ca intr-un jacuzzi.
Daca arsurile solare v-au afectat obrajii sau zona ochilor, atunci folositi pliculete de ceai sau bucati de castravete, cartof sau rosie, aplicandu-le pe zonele afectate.
Amestecati suc de tomate cu lapte batut, in proportie 1 la 6. Aplicati compozitia pe zonele arse. Ambele elemente sunt acide si vor ajuta la vindecarea rapida a zonei ranite.
Puteti lua frunze de varza sau de salata, bagati-le in apa rece si puneti-le in frigider. Cand sunt suficient de reci asezati-le pe zonele afectate de arsura. Acestea vor diminua durerea si vor vindeca ranile.
Aplicati o lotiune cu lanolina pe piele inainte sa iesiti in soare. Va actiona ca un ecran protector si va feri pielea de eventualele arsuri.
Pentru arsurile solare de pe fata, urmatoare reteta este foarte buna. Amestecati niste pudra de orz cu lapte pana se face o pasta. Adaugati putin ulei de masline. Apoi adaugati miere si un albus de ou. Amestecati totul pana rezulta o pasta consistenta si aplicati-o pe piele. Aceasta metoda este eficienta numai pentru arsurile de pe fata.

Daca pielea dvs. se bronzeaza la expunerea la soare, chiar este o piele sanatoasa. Natura v-a inzestrat cu protectie. Bronzul este cauzat de o extra secretie de pigment si anume melanina.

Aceasta face pielea mai inchisa, care reduce sansele aparitiei arsurilor solare. Protejati-va pielea si ea va va proteja corpul.

Cancerul de piele este extrem de periculos si imprevizibil. Incercati sa preveniti pentru ca mai tarziu s-ar putea sa fie prea tarziu sa mai vindecati.

| CrissBoom a răspuns:

Da-te cu iaurt! E cel mai bun antidot pe care il folosesc cand am probleme de genul asta.

| jumbalik a răspuns:

Este o cale sa nu te mai usture dar nu stiu daca o sa-ti placa tie sau o sa ti se para scarbos. Trebuie sa te ungi un lapte batut (chisleag) pe tot corpul si nu o sa se mai friga(usture prin locurile unde te-ai bronzat ). Sper ca ti-am fost de folos!

| jumbalik a răspuns:

Asa-i us3rwinking

| ofatadecativaani a răspuns:

Iti recomand sprei de calmare de la farmacie de coada de soricel sau iaurd natural rece de la frigider funda?